• _Vegeta_
    Mar eloszettem a cuccot de elotte ezt meg lereagalom. :)

Nem ugy hasznaltak mint az ugrokaput. Miert is mondom ezt? Mert ez a kapu olyan volt mint egy ajto bemesz rajta es hopp masutt vagy. Node az ugrokapu mashogy mukodik ott atmesz egy masik dimenziora hiperter ugye igy hivtak?.. aztan hopp kiugrassz ebbol a dimenziobol vissza ahonnan jottel es csak terben utaztal. Namost a hiperteret a b5ben ugy kell elkepzelni hogy az egesz vilagegyetem egy gomb es mi a felszinen elunk a hiperter pedig a felszin alatti resz es minel beljebb mesz a hiperterben annak.... akarmi. :) Namost a thirdspace nem lehet a hiperteren beul mivel a hiperter hiperter azon tul mas nincs. Tehat valoszinuleg egy dimenziokapu a thirdspace ajtaja. Masik univerzum.

Korlat? Namos vagy atlat mindent vagy nem. :) Itt valami buzlik. Ha idoben nem tud ugralni mint a Q-k teszemazt akkor nem mindenhato leny csak utonvan hogy azza valjon. ;)

Ok lehet, vannak humanoid tulajdonsagaik. Nade ez mire enged kovetkeztetni? :) Igazabol a b5ben nem magyaraznak el semmit, ezert tudunk mar #707tol kezdve ilyen magasroptu vitat folytatni. :) Nade lassuk miert gondolom azt hogy humanoidok voltak. Eloszor is ha eleve mindentudo energialenykent szulettek volna minek a vorlon homeworld? Minek a csillaghajok? Minek a planetkiller?? Egy anyabolygo azert van hogy egy faj evoluciojat, tortenelmet megorizze. Namost az evolucio olyan alapszintu torveny mint a gravitacio. Minden fejlodik. Most gondolj bele el tudod kepzelni hogy egy teljes faj semmit se fejlodjon? Ez okorseg volna. :)

Huhh most mondtal egy nagyon durva dolgott. Szuletett vorlon? Mifene? :) Nem veszed eszre az ellentetet? Most ha az van amit mondtal hogy a vorlonok csak ugy lettek energialenyek akkor nincs szuletes miert is lenne? Ironheartra visszaterve pedig eleg gyenge erv azzal takarozni hogy most alakult at es meg semmit sem tud a kepessegeirol. Az atalakulas lenyege eppen az hogy a kepessegeivel teljesen tisztaban van. ;)

"Egy bolygóban ugyan nem sokra menne ezzel a kötésbontogató módszerrel,"
    Csokolom! Egyszeruen fogja es a gravitavio erteket megnoveli a magban es kesz a robbanas. Vagy eljeccadozik a kolcsonhatasokkal, elektromagneses stb stb es megin bumm. Vagy tovabb megyek csinal egy feketelyukat? Mi kell a feketelyukhoz? Boduletesen nagy tomeg.. hogy lehet azt elerni? megnoveli az atomok tomeget. Bumm :)

Nemhinnem hogy a vorlonoknak ilyen fontos volna a szineszkedes, csak azert epiteni egy istentelen nagy hajot hogy elhitessek masokkal hogy az a fegyver. Ez nekem budos. :)

Mergezes: Hat van racio abban amit mondassz. EGy olyan magyarazatot elfodatnek hogy az nem mereg volt csak egy ezkoz ami valamien modon megzavarta az energiajat. De szamomra sokkal konnyebben ertelmezhet es hiheto ha ugy gondolunk ra hogy a vorlonokban az energia es az anyag egy nagyon kenyes egyensulyt alkot, es ezt az egyensulyt iszonyu konnyen meg lehet zavarni. Nem egyszerubb magyarazat? Komolyan kerdem. :)

Szoval csak az Foldieknek csinaltak telepatakat? Ez valtoztat a helyzeten. :)
    Nah kikerestem a reszeket. Go :)
    (Ma se tanulok a holnapi ZHra ugylaccik :D)