1043
-
Prof William #803 Mi van a FTP-vel? Már nem működik? -
#802 köszönöm -
Prof William #801 Tényleg az epsilon 3 működik? Nekem nem.
Privi ment... -
#800 Hi!
Látom pang a topik, kicsit beleírok!
Egy kérdés, elkezdtem nézni újra a teljes sorozatot, az első évad 6 részében - Mind War - mikor a végén ilyen energia lénnyé alakul "telepatánk" azt mondja Sinclair-nek hogy találkozunk 1 millió év múlva, azt arra értette, hogy 1 millió év múlva éri el az ember azt az evolúciós szintet, mint Ő, mint pl abban a részben ahol már olyanok az emberek mint a vorlonok?
A másik kérdés nem tud vki az epszilon3 szerverhez hasonló helyet csak a battlestar galacticára? Persze priviben.
Üdv. -
#799 ezek a viasatoksok kicsit hülyék mikor fogják már fel hogy ez nem TNG amit lehet összevissza adni :( -
#798 ismétlés megy? :( -
_Vegeta_ #797 Biztos menni fog majd. :) -
#796 Mar 1 hete nem megy. Az erdekes oldal működik, csak épp a többi nem -
_Vegeta_ #795 Legutobb mikor raneztem az erdekes oldalra meg ment. Esetleg problad meg kesobb. -
#794 Nem tudjátok mi van az epsilon3 szerverrel? Vége? -
Prof William #793 Mint ahogy maga a Centuri birodalom is. Lehet hogy amúltban tényleg hatalmasak voltak de a jeleneb kb a itália méretűre foygatkozott deakadens Róma szintjén voltak. Ezért kaptak kapva az alkalmon, hogy feléleszthetik a régi birodalmat némi árnysegítséggel... -
#792 Megfogyatkozott, de nem elfogyatkozott. Viszont a riválisoknak is hasonlóan megfogyatkozott -
_Vegeta_ #791 Jah es a Centaurik is a galaxis oroszlanjai voltak. De en arrol beszeltem hogy Londo befolyasa es csaladja befolyasa akkoriban mar igencsak megfogyatkozott. :) -
#790 Persze, nem a legnagyobb über vezetője volt a kentauriknak (azok féltek odamenni), de akkor sem választottak volna olyat, aki nem eléggé nemes, és nem eléggé befolyásos, hogy tényleges hatalma legyen (a Molari ház ugyebár az egyik legnagyobb és legerősebb volt!) -
_Vegeta_ #789 Ugyertettem hogy Londot semmibe se neztek. B5re se akart menni senki azert mehetett csak. :) -
#788 Londo igencsak a beka segge alatt volt kezdetekben. :)
Az egész népe .... morálisan, mert amúgy nagyon nem. Londo pedig ugyebár egy ősi nemesi család sarja, ugyebár a palotában nevelkedett meg hasonlók, ami azért közel sem adatik meg mindenkinek
Amugy kivancsi lennek hogy csinalnak a vorlonok egy hajot. Ha nincs testuk mivel szogeznek ossze ket panelt? :D
Hát, első tévhitet cáfolandó: a vorlonoknak ÉLŐ hajói vannak, azaz nem csak organikus felépítésű, és burkolatú (mint a WhiteStar), de az egész egy élőlény. Ja, és egyes hajók szeretnek dudolászni :)
Az hogy hogyan is készülhet egy ilyen hajó? Érdekes kérdés, azon sem lepődnék meg, ha nem készülne, hanem felnőne (genetikailag összerakják, aztán szépen felnő a pici hajócska).
Mellesleg minek is kellene kéz a vorlonoknak ??
Hiszen totál telekinetikusak, tehát csak a gondolatukkal szépen oda tudnak lebegtetni dolgokat ahova akarnak, és ha az Ironheart-os mikro telekinézist is ismerik, akkor végképp egyszerű bármit építeniük -
Prof William #787 Végül is energiatestük páncélburokban volt. Mint ahogy az embereké lessz pár millió év múlva.
Azokkal már csinálhatnak mindent. + gondolatirányítású gépek stb. Sőt akár a tiszta energia besűrítésével és alakbahozásával is csinálhatják a hajót a la ST Replikátor.
Rólluk semmit nem tudnak. Van egy nagydarab páncélos alak az állomáson de vorlon hajók észlelése ritkaságszámba megy, az anyavilágukról meg semmit sem tudnak. -
_Vegeta_ #786 :D
mrzed: Londo igencsak a beka segge alatt volt kezdetekben. :) Amugy kivancsi lennek hogy csinalnak a vorlonok egy hajot. Ha nincs testuk mivel szogeznek ossze ket panelt? :D -
#785 Végülis, ha belegondolunk, aki a B5-re került mint nagykövet, azért nem senkik voltak, sőt! Szóval Kosh 1 igencsak nem senki lehetett a vorlonok között is.
Tovább gondolva, Kosh 2 mintha fiatalabb, butább és türelmetlenebb lett volna mint Kosh 1 + Lorien mondta, hogy találkozott ezzel a Kosh-al (mind kosh, de vajon ez akkor az egyike az elsőknek a vorlonok között ?) -
Prof William #784 Ja. Ő lehetett a MKB a Miszikusan Ködösítően Beszélő ügyosztály feje. :) -
_Vegeta_ #783 http://babylon5.scifi.hu/ babylon 5/ szereplok
Valoszinu ezert maradt meg bennem a ket nev. Bar azt tudom hogy a Naranek az valamifajta titulus. Mint pl kapitany. Tehat a Kosh1 valami nemsemmi fazon lehetett vorlonok kozott. -
#782 Nem hiszem, hogy csak a név miatt, de lehet, hogy igencsak sok dologban nem értettek egyet a nejével, elvitte volna a B5 sztorit olyan irányba, ami nem tetszett JMS-nek, és ebből a sok érvből sztem pont egy a név (hiszen kb "csak" a teljes vorlon fajt módosította vele a T. hölgyemény, amit oly mesterien dolgozott ki JMS ...)
És erre nem csak én, de úgy tűnik JMS is azt mondta, hogy nyasgem hölgyem ...
(azért canon-ná tenni egy "kissé" pofon lehetett az arának, de a k.rva annyát b.ssza el ... már elnézés) -
_Vegeta_ #781 Lehet hogy maga a novella vacakul sikerult ezert nem tetszett JMSnek. Viszont ketlem hogy egyedul a nev miatt tette at nem hivatalos alkotasnak. :) -
#780 Meg is mondta, hiszen canon lett, azaz NEM hivatalos B5 ... aztán hogy otthon mennyit beszélgettek ... passz :P -
_Vegeta_ #779 Jah ertem. Nekem nincs semmi bajom ha ez a nev csak egy kesobb novellaban kerult nyilvanossagra. JMS es neje biztos beszelgettek otthon es ha JMS nem ertett volna 1et megmondta volna. :) -
#778 Ulkesh-nek a neje által írt novellában lett elnevezve Kosh 2.
To Dream in the City of Sorrows is the ninth book in the series of original science fiction novels based on the Emmy Award-winning series Babylon 5. It was written by Kathryn M. Drennan, who also wrote the television series episode By Any Means Necessary and is the wife of Babylon 5 creator J. Michael Straczynski.
To Dream in the City of Sorrows is unusual for a Babylon 5 novel in that it is considered canon for the series - most of the first nine books were not.
Ráadásul a T. nej annyira elrugaszkodhatott a valóság babyloni sziklaszilárd talajától eme 9. novella esetén (amiben elnevezte), hogy bár az első 8-at elfogadták (a férje?) mint hivatalos B5 regény, erre viszont már ő(k) is azt mondta, hogy canon (azaz bár mintha abban az univ-ben játszódna, DE nem része a hivatalos sztorinak)
Mindenesetre furi, hogy az első 8-ról sem hallottam még, szóval lesz mit keresgélni a hétvégén a neten :) -
_Vegeta_ #777 Ezt most mire irtad? :) -
#776 Hát, ez van ha az ember hagyja hogy az asszony belekontárkodjon a munkájába ....
Nem Straczynski írta a novellákat, nekem max annyira hitelesek, mint a Lando sorozat a SW-ban -
_Vegeta_ #775 http://en.wikipedia.org/wiki/Ulkesh -
#774 most komolyan, ezt az ulkesh-es marhaságot honnan szedted? Melyik rész?
Végigscanneltem az összes sub-omat, de az ulkesh szó sehol sem fordult elő -
_Vegeta_ #773 Epp most lattam ezt a reszt. :)
Ahogy nezem ujra egyre tobb es tobb ellentmondasba utkozok benne. :\
Lorien mondja hogy a tobbiek elmentek csak o maradt. Azt is mondja hogy megbetegedtek, megsebesultek meg miegymas. Azt is mondta hogy o volt az elsok kozul az elso. Azt is mondta hogy o tanitgatta a "first ones"-okat.
#772: Erre a parbeszedre is emlexem. Csakhogy itt csak a nevrol volt szo. Mindegyik Koshnak hivja magat. Mi is embernek hivjuk magunkat. Attol meg lehetnek kulonbozok es azok is. Ezt a legjobban az bizonyitja amikor ulkesh es sheridan+lorien+kosh osszecsap. Egyre nehezebben hiheto szamomra ez a b5 ugylatszik sokat felejtettem az evek alatt. :\ -
#772 Nem egy Kosh van, hanem ez egy faj sok Kosh van. Raadasul a masodik nagykovetet Ulkeshnek hivjak es teljesen kulonbozo Kosh1tol.
Ezt aztán végképp nem tudom, hogy honnan is szedted ?!?
3x18: Prábeszéd Sheridan Ivanova és az új Kosh közözött (az éppen ekkor érkezett)
00:08:29,218 --> 00:08:32,554
I: As per your government's request,we've kept Kosh's death a secret...
I: ...known only to the command staff and those Medlab personnel directly involved.
I: To avoid damaging the fragile alliance that we've created here...
I: ...they have asked us to maintain that secret.
S: So now I understand, for all intents and purposes...
S: ...you are to take Kosh's place.
S: You will occupy his quarters, and we are to refer to you...
S: ...by his name when we're in public. Is that correct?
S: Well, then, we will show you the way. Ivanova will brief you on anything you need to know.
S: Before you go...
S: ...your government neglected to tell me your name.
S: How should I refer to you when we're alone?
K: Kosh.
S: Yes, I understand that's how we're to refer to you publicly, but privately?
K: Kosh.
I: Ambassador Kosh is dead.
K: We are all Kosh.
S: Well, he's a Vorlon, all right.
I: Yep.
-
#771 Nem sorrendben, de azért válaszolok (most már hogy így a sub közelébe vagyok)
6) Mar eleve elkepzelhetetlennek tartom azt hogy valami valaki csak ugy lett az evoluciot elfelejtve. Elkepzelhetetlen dolog. Tudatresz levalik? Micsoda? Tudat csak egy van, minden leny aki tudatara ebred annak csak egy tudata van. Persze most a tudathasadasos szemelyekre gondolsz. De ez csak egy pszichologia betegseg. Elepzelhetetlen az egesz
4x02 Lorien - Sheridan párbeszéd:
00:39:21,966 --> 00:39:23,524
S: Kosh.
L: Is that its name?
L: I think I met it once long ago.
S: He told me to jump.
L: Did he know? That I was here?
S: Almost certainly.
S: How did...?
L: They can break off pieces of their consciousness...
L: ...and put it into other organisms.
L: It allows them to travel hidden through the galaxy...
L: ...using others as their eyes and ears.
L: Kosh is in you.
Nos akkor ez a rész ugyebár máris bizonyított
-
_Vegeta_ #770 Ez a baj hogy sokan ugy gondoljak ezek a Qk olyanok mint egy gyerek. :D Pedig rengetegszer volt utalas hogy miattunk van egyben az univerzum egyaltalan. :)
Arra is volt utalas hogy az emberiseg sott az egesz humanoid eletforma annyira jelentektelen az univerzum szempontjabol hogy a Qk kb annyira erdekeltek ebben a temaban mint pl teged marhara nem erdekel hogy a kis egysejtuek, tobbsejtu lenyek hogy bontjak le a szerves anyagokat az erdoben. De igazabol ez sem jo pelda mivel a Fold szempontjabol ezek a bacik a legfontosabbak hogy fonntartsak a jelenlegi allapotot. De a te szempontodbol dolgozol,eszel,iszol,alszol teljesen jelentektelenek. Az elsodleges iranyelv mellett a Qk letezese a trekk legotletesebb legzsenialisabb huzasa. Az SG is most ebbol profital tobbek kozt. :) -
Prof William #769 Kicsit off de a ST féle Q a legnagyobb marhaság az univerzum történetében. Ahogy viselkedik csoda hogy még áll az univerzum. Ha be akarják fejezni a ST sagát akkor a legegyszerűbb lezárás az lenne hogy Q egy nap gondol egyet és az egész föderációt eperfagyivá változtatja (a főbb hősöket kis mazsola és csokidarabok szimbolizálják)majd jóízűen elnyalja. -
_Vegeta_ #768 4x05nel jarok!
Nos nehany reszt atneztem, ami megerositett az eddigi hitemben.
Nem egy Kosh van, hanem ez egy faj sok Kosh van. Raadasul a masodik nagykovetet Ulkeshnek hivjak es teljesen kulonbozo Kosh1tol.
Nem lorien kuzdott meg Ulkeshsel hanem Sheridanben maradt Kosh1. Es egymast kiirtottak.
#766:
1) A thirdspaceben elhangzott ha jol emlexem hogy az idegenek oldalan is van egy kapu mert ok is megepitettek ezert johetett letre a kapcsolat.
2) Ezert magyaraztam el mit talaltak ki a b5ben. Tehat az univerzumunk egy gomb ha a gomb feluleten vagyok es el akarunk jutni mondjuk az eszaki pontbol a delibe akkor korbe kell ugye mennunk a gomb feluleten ez irdatlan nagy tavolsag. Csakhogy az univerzum 2reszbol all a gomb felulete es a gomb belseje. A gomb belsejeben talalhato a hiperter. Tehat ami a gombben van az hiperter. Megis miert olyan nehez a navigalas a hiperterben? Hat mert kozepre huzza valami ero az anyagot. :) El is hangzott a sorozatban hogy minel beljebb mesz a hiperterben annal kozelebb kerulsz ..... hoz. :) Tehat mivel csak felulet es hiperter van nem lehet egy harmadik terulet a gomb formaja miatt. Inkabb az az elkepzelhetobb hogy tobb gomb van tehat tobb univerzum es ezek kozott az atjaras lehetseges ilyen kapukkal.
3) Ne takarozz azzal hogy a masik egy hulyeseg. :) A teret es az idot tudjak a Q-k manipulalni. Mondjuk felemelkedett lenyek a Q-k. Az idoutazas pedig akarholis vagyunk hulyeseg nonszensz szal.. :) A Q-k sem azt az idosikot manipulaljak ahol szereploink vannak, hanem atteszik az egyeneket egy masik idosikra. Mondjuk Q vagyok es egy idohurokba akarom tenni jozsibacsit. Mit csinalok? Levalasztom errol az idosikrol atteszem egy masikra ahol teszemazt 1percenkent visszaugrik az ido a kezdeti allapotba. Nehezen elkepzelheto, de logikailag nem hibas. ^^
4) Hmm csakhogy Lorien emlitette hogy miota van zahadumban. Az idok kezdetetol tehat no comment. :)
5) Nemhinnem. Egy (szerinted) felemelkedett tarsadalnak mi szuksege van egy bolygora mikor idon kivul leteznek? :D
6) Mar eleve elkepzelhetetlennek tartom azt hogy valami valaki csak ugy lett az evoluciot elfelejtve. Elkepzelhetetlen dolog. Tudatresz levalik? Micsoda? Tudat csak egy van, minden leny aki tudatara ebred annak csak egy tudata van. Persze most a tudathasadasos szemelyekre gondolsz. De ez csak egy pszichologia betegseg. Elepzelhetetlen az egesz.
7)De Ironheart mar mexuletett. Erted? A szemelyisege, a lenye mar letezett. Csak mint egy rpgbe "szintetlepett". Amint mondtam a felvilagosodasnak epp az a lenyege hogy felvilagosodsz erted? Megertes magyarul. Megerted a kepessegeidet. Nem az hogy eszreveszed hopp nekem telepatikus kepessegem van es ezt meg kell tanulnom kontrollalni. Mint pl a telepataknal. Hanem MEGVILAGOSODIK az egyen, tudatara ebred a kepessegeinek ez a lenyege az egesznek.
(De durva egy maximum elmeletben letezo dologrol vitazunk :D)
8)Az isten szot haggyuk mert magunk se tudjuk mit jelent. Pontosabban mit takar. En pl a termeszetben hiszek. Szal Ironheart kepessegeit nem mutatta igy nem lehetunk benne biztosak mit tud es mit nemtud. De es visszaterek 7)-re, ha egyszer felvilagosodott minden tiszta lett szamara biztos van ra mod hogy elerje azokat a dolgokat amiket felsoroltam.
9)Na ennek igy tobb ertelmet latom. A szellemi erejukkel olnek ez tetszik is. De valami nem tiszta. Hanyan is vannak akkor? Mert boszmesokan kell hogy legyenek egy bolygo elpusztitatasahoz. Csakhogy ugytom kevesen vannak. :)
Prof William:
"Ugyebár sokan úgy gondolják..." Nem hallottam meg ezt az elmeletet, de szamomra elkepzelhetetlen, hogy a tudatomnak csatlakoznia kell egy nagyobb tudathoz. Ha mar a tudatom csatlakozik egy masik tudatahoz akkor en mar nem en vagyok hanem én+ő. Tehat én mexunok letezni. :|
"Talán úgy vannak mint a Star Trek DS9 -ben az alapítók."
Talan igen, ez logikusan is hangzik, akkor viszont megragadtak az evoluciojukban. :)
#767: Jajj megin egy nem ideillo fogalom: Klonok. A klonozassal csak anyagot 2xezunk meg nem tudatot. Tehat ide ez a fogalom nemjo. :)
Minbarik: Sok hulyeseget kitalaltak azok. [viccelodik] -
#767 "Aligha, hiszen mind Kosh :) azaz csak egy vorlon van"
ez inkább csak olyan, mint hogy mind egy ősanyától származnak, vagy mind annak a klónjai ... akik saját tudatra lelve azért mások és mások lettek
Aztán ahogy fejlődnek és tökletesednek lassan visszatalálnak a kezdetekhez és újra eggyek lesznek
A mimbari hit szerint ugyebár most is egyek, az egy gyertya középen, és a test a fal, ahova kivetül ennek a gyertyának a fénye -
#766 Nem ugy hasznaltak mint az ugrokaput. Miert is mondom ezt? Mert ez a kapu olyan volt mint egy ajto bemesz rajta es hopp masutt vagy.
Talán mégse. Hiszen senki sem ment át erről az oldalról rajta, csak várták, hogy onnan mi jön át. És azt se felejtsük el, hogy pl az árny hajók mindenféle ugrás nélkül átmentek a hipertérbe, szóval ott is igencsak jól érzik magukat. Ez is lehet hogy csak egy kaput nyitott a 3. űrbe, aztán az éppen ott tanyászó idegenek ezt érzékelték és összevont támadást indított át rajta, vagy ők is építettek egy ilyen kaput, és eleve azzal jött létre a direkt kapcsolat (SG1)
Namost a thirdspace nem lehet a hiperteren beul mivel a hiperter hiperter azon tul mas nincs.
Ahogy a téren belül lehet a hipertér, a hipertéren belül miért ne lehetne a harmadtér?
Ha idoben nem tud ugralni mint a Q-k teszemazt akkor nem mindenhato leny csak utonvan hogy azza valjon. ;)
Q az egy agyrém. Már a készítők sem tudták, hogy mégis mi a fenét kezdjenek vele, hiszen egy isten.
A B5-ben az időbeli ugrálás ugyebár közel sem triviális, sőt igencsak energiaigényes (a bolygóban lévő apró játékszer minden energiájára volt csak éppen szükség hozzá)
Eloszor is ha eleve mindentudo energialenykent szulettek volna minek a vorlon homeworld?
Ki mondta, hogy már akkoriban is az volt a homeworld-jük? Hiszen akkoriban az a naprendszer lehet, hogy még csak nem is létezett.
Sztem akár az árnyak, választottak egy bolygót a peremvidéken.
Minek a csillaghajok? Minek a planetkiller??
Talán mert kényemesebb ? A planetkillerre még visszatérek lent
Egy anyabolygo azert van hogy egy faj evoluciojat, tortenelmet megorizze.
Egy kissé földhözragadt gondolkodás ez
Huhh most mondtal egy nagyon durva dolgott. Szuletett vorlon? Mifene? :) Nem veszed eszre az ellentetet? Most ha az van amit mondtal hogy a vorlonok csak ugy lettek energialenyek akkor nincs szuletes miert is lenne?
Szó szerint azt mondja talán lorien, hogy akkoriban nagyon ritkán születtek. Nos vorlonoknál ez gondolom annyi, hogy egy leválasztott tudatrész öntudatára ébred, mint tette azt a Sheridan-ben maradt darab is.
Ironheartra visszaterve pedig eleg gyenge erv azzal takarozni hogy most alakult at es meg semmit sem tud a kepessegeirol. Az atalakulas lenyege eppen az hogy a kepessegeivel teljesen tisztaban van. ;)
Dehogyis. Ez is olyan mint a születés. Megszülettél tudtad, hogy két lábad van, és azzal másokat fenékbe lehet rugni, vagy futni? Nem.
Csokolom! Egyszeruen fogja es a gravitavio erteket megnoveli a magban es kesz a robbanas.
Ismétlem, nem végtelen hatalmú isten lett. Vannak képességei, atomi alatti szinten tud manipulálni, de nem mindenható isten. A gravitronokat nem tudja feltartóztatni, a mágnes pólusait nem tudja megfordítani, nem tudja az atomot felfújni .... viszont hozzá tud tenni egy másikat, esetleg fúziót/fissziót tud előidézni (notsure)
Nemhinnem hogy a vorlonoknak ilyen fontos volna a szineszkedes, csak azert epiteni egy istentelen nagy hajot hogy elhitessek masokkal hogy az a fegyver. Ez nekem budos. :)
Félreértetted. Nem a színészkedés miatt kell a vorlon hajó, hanem az koncentrálja/fókuszálja pölö a szellemi erejüket, az csinál belőle halálos sugarat. A bolygóölőnél sok vorlon szellemi erejét koncentrálták egy sugárba, ezeknek kellett a nagy hely, ezért lett ilyen böszme nagy. ennyi.
Jó újranézést :) -
Prof William #765 "Aligha, hiszen mind Kosh :) azaz csak egy vorlon van"
Én ebből már arra is merek következtetni hogy Koshék nagyon közel vannak a végcélhoz, és fajuk beteljesüléséhez is.
Ugyebár sokan úgy gondolják (nem nyitok vitát csak megemlítem) hogy az emberi lelkek egy nagy egész (Isten?) részei amik leváltak a nagyról és a saját útjukat járják. Aztán ahogy fejlődnek és tökletesednek lassan visszatalálnak a kezdetekhez és újra eggyek lesznek.
Szóval ha minden Vorlon egy akkor, már nagyon közel lehetnek a végcélhoz.
Így már az sem tartom kizártnak hogy Lorien már az egy. Tehát egymaga az egész faja.
viszont sok dolog utal arra hogy a Vorlonok mégis egyéniségek. (Mi mind egyéniségek vagyznk! :) )
Egyrészt a 2 Kosh között lévő viselkedésbeli különbség, meg amikor Lyta csalja elfele a Kosh 2 -t az kiadakad hogy egy ember "Eggyiküket fogvatartja" Aztán meg a két Kosh mortalkombatozik egy jót. Szóval még mégsem anynira egygek.
Talán úgy vannak mint a Star Trek DS9 -ben az alapítók. Tuddnak eggyént létezni de ki is válhatnak a "Nagy lánc" -vól ha akarják, vagy valami dolguk van. -
_Vegeta_ #764 Mar eloszettem a cuccot de elotte ezt meg lereagalom. :)
Nem ugy hasznaltak mint az ugrokaput. Miert is mondom ezt? Mert ez a kapu olyan volt mint egy ajto bemesz rajta es hopp masutt vagy. Node az ugrokapu mashogy mukodik ott atmesz egy masik dimenziora hiperter ugye igy hivtak?.. aztan hopp kiugrassz ebbol a dimenziobol vissza ahonnan jottel es csak terben utaztal. Namost a hiperteret a b5ben ugy kell elkepzelni hogy az egesz vilagegyetem egy gomb es mi a felszinen elunk a hiperter pedig a felszin alatti resz es minel beljebb mesz a hiperterben annak.... akarmi. :) Namost a thirdspace nem lehet a hiperteren beul mivel a hiperter hiperter azon tul mas nincs. Tehat valoszinuleg egy dimenziokapu a thirdspace ajtaja. Masik univerzum.
Korlat? Namos vagy atlat mindent vagy nem. :) Itt valami buzlik. Ha idoben nem tud ugralni mint a Q-k teszemazt akkor nem mindenhato leny csak utonvan hogy azza valjon. ;)
Ok lehet, vannak humanoid tulajdonsagaik. Nade ez mire enged kovetkeztetni? :) Igazabol a b5ben nem magyaraznak el semmit, ezert tudunk mar #707tol kezdve ilyen magasroptu vitat folytatni. :) Nade lassuk miert gondolom azt hogy humanoidok voltak. Eloszor is ha eleve mindentudo energialenykent szulettek volna minek a vorlon homeworld? Minek a csillaghajok? Minek a planetkiller?? Egy anyabolygo azert van hogy egy faj evoluciojat, tortenelmet megorizze. Namost az evolucio olyan alapszintu torveny mint a gravitacio. Minden fejlodik. Most gondolj bele el tudod kepzelni hogy egy teljes faj semmit se fejlodjon? Ez okorseg volna. :)
Huhh most mondtal egy nagyon durva dolgott. Szuletett vorlon? Mifene? :) Nem veszed eszre az ellentetet? Most ha az van amit mondtal hogy a vorlonok csak ugy lettek energialenyek akkor nincs szuletes miert is lenne? Ironheartra visszaterve pedig eleg gyenge erv azzal takarozni hogy most alakult at es meg semmit sem tud a kepessegeirol. Az atalakulas lenyege eppen az hogy a kepessegeivel teljesen tisztaban van. ;)
"Egy bolygóban ugyan nem sokra menne ezzel a kötésbontogató módszerrel,"
Csokolom! Egyszeruen fogja es a gravitavio erteket megnoveli a magban es kesz a robbanas. Vagy eljeccadozik a kolcsonhatasokkal, elektromagneses stb stb es megin bumm. Vagy tovabb megyek csinal egy feketelyukat? Mi kell a feketelyukhoz? Boduletesen nagy tomeg.. hogy lehet azt elerni? megnoveli az atomok tomeget. Bumm :)
Nemhinnem hogy a vorlonoknak ilyen fontos volna a szineszkedes, csak azert epiteni egy istentelen nagy hajot hogy elhitessek masokkal hogy az a fegyver. Ez nekem budos. :)
Mergezes: Hat van racio abban amit mondassz. EGy olyan magyarazatot elfodatnek hogy az nem mereg volt csak egy ezkoz ami valamien modon megzavarta az energiajat. De szamomra sokkal konnyebben ertelmezhet es hiheto ha ugy gondolunk ra hogy a vorlonokban az energia es az anyag egy nagyon kenyes egyensulyt alkot, es ezt az egyensulyt iszonyu konnyen meg lehet zavarni. Nem egyszerubb magyarazat? Komolyan kerdem. :)
Szoval csak az Foldieknek csinaltak telepatakat? Ez valtoztat a helyzeten. :)
Nah kikerestem a reszeket. Go :)
(Ma se tanulok a holnapi ZHra ugylaccik :D)