-
A thirdspacebe pedig egy masik dimenziorol volt szo nem galaxisrol.
Azaz talán mégse, merthogy a filmben ugyan senki se tudta (akkor te honnan tudnád :P)
Es meg ott is mellenyultak szegeny vorlonok.
Miértis? Hiszen megépítették a kaput, és működött. Az más kérdés, hogy a túloldalt egy hozzájuk hasonlóan fejlett, de még az árnyaknál is agresszívabb faj fogadta őket. (nemigazán békével jöttek :D)
Bar Lyta amit mondott az jo volt, egy hiba oly sok kozul.
Egy fejlődés vagy fejlesztés alatt ez ugyebár mindennapos mondat
Vaon ennyire hulyek voltak a vorlonok? :D
Miértis? Milyen hülyeséget követtek el? Ja, hogy kíváncsiak voltak, nos ez mondhatnám: emberi :P
Nem igazan ugy emlexem hogy halhatatlannak szulettek volna. :)
Mondom, hogy nézd újra. A vorlonok, árnyak, meg az összes ősi faj még hallhatatlannak született, majd az univerzum úgy gondolta, hogy akkor talán most már az új fajok legyenek inkább halandóak. Ismétlem, FAJOK!
Lorienn o igen! Meg szepen anekdotal is Sheridannek hogy en az elsok kozul vagyok amikor meg az "elet" ugy dontott hogy az elolenyeknek nem szabad meghalniuk. Vorlonok csak joval utanna jottek.
Nem. Arról beszél, hogy ő a legelsők közül való. Arról is, hogy voltak a fiatalabb fajok akik még hallhatatlannak születtek, majd a mégújabb fajok már halandónak (a galaxis vagy az univerzum döntése szerint, ebben már nem vagyok biztos).
Szoval ott Ironheart olyan szintet ert el amit meg a vorlnok is kiguvvadt szemmel neztek
Öööööö .... ezt a hülyeséget honnan vetted ??? Most komolyan, a részben 1 mp-ig nem mutatnak sztem vorlont, ez nem róluk szólt.
Ironhart pedig átment a normális szintlépésen, szóval kb olyan lett tudásilag, mint egy fiatal vorlon (akkor ebből talán már meg lehet saccolni mennyire erősek is lehetnek az ősi vorlonok).
Ironeart ugyanis tiszta energiava valt ez a legfelsobb szint amit el lehet kepzelni.
Az összes "felemelkedett" faj (mert volt az újak közül is, tudod, River of Souls-ban van rá utalás) tiszta energiává ment át. A vorlonok, árnyak eleve tiszta energiaként születtek. Ezen mit nem értesz?
A vorlnok meg messze vannak ettol
Ja, pár trilliárd éve
az "utloso a fajtajabol" az arra utalt hogy "aki ezen a letsikon maradt" nem ugy emlexem hogy kihalasrol lett volna szo.
Próbálom szó szerint:
- És a többiekkel mi lett? (kérdezi Ivanova Lorient, ha jól emlékszem)
- Meghalltak sérülésektől vagy betegségektől (a válasz)
Szóval igen, bár csak energia, a felemelkedett lényeket is meg lehet ölni. Erre láttunk példát, amikor Kosh-t megmérgezték (1x00 Gathering), amikor a Sheridannek segítő Kosh-t megölték az árnyak, amikor a Sheridan-ben lévő Kosh + Sheridan erejének + Lorien erejének egy része összecsapott a B5-re érkezett új Kosh-al, árny - vorlon csata
telepátia-telekinézis: ne felejtsük, hogy láttuk mit tudott Ironhart, és ő csak egy kis "kezdő" volt. A vorlonoktól is láttunk pár érdekes dolgot, de eléggé rejtegették a tudásukat (mennyivel tudhattak többet, mint Ironhart, hát elképzelni sem tudom). Egy biztos, lehet mivel Ironhart-nál a lehető legkisebb dolgok manipulálása volt a cél, ezért ő lehet olyan speciális ismeretekkel rendelkezett amivel a vorlonok nem pölö atomi szintű telekinézis (vagy nem is tudtak róla a vorlonok, vagy nem fejlesztették magukban, mert túl veszélyesnek tartották, vagy csak nem használták)
A megvilagosodas egyik resze hogy felismerje az evolucioban alatta levo fajok ugyeibe nem avatkozhat be. (elsodleges iranyelv rulzik :))
Arra az elsődleges irányelvre gondolsz, amit minden szériában minden kapitány folyamatosan kétlábbal tiport? Az nem be nem avatkozási, hanem az IGNORANCIA elve.
Ebben a tekintetben a Vorlonok akik jól csinálták, hiszen alapszinten nem avatkoztak be, de jelenlétükkel, és néha akcióikkal is irányították a fajokat a helyes úton. Egyes marhák önmagukat irtanák ki saját hülyeségükkel, mint tette is 2 faj a B5-ben (és itt mivel nem a fontosabb/okosabb fajokról volt szó, ezért nem akatkoztak be a vorlonok)
Egyébként pont erről szólt az egész B5, hogy melyik fajnak van igaza, melyik képes jobban segíteni az evolúciót (magyarán: ideák ütköztetése)
Igen fentebb mar megemlitettem Ironheartot, o sokkal magasabb szinten all mint egy vorlon. Azonnal elis huzott egy masik letsikra, felismerte neki itt semmi keresnivaloja
Mit is mondott, majd mikor veszi fel ismét az emberekkel a kapcsolatot? 1 millió év múlva. Mit is üzentek a vorlonok, mikor mehetnek emberek a naprendszerükbe? 1 millió év múlva. Namármost, ha sokkal fejlettebb lett volna, mint a vorlonok, akkor mondjuk >>1 millió évet mond, de hogy pont annyit, mint a vorlonok ... sztem egyértelmű.
Szerintem valahol a ketto kozott vannak tehat valahol 70%energia 30%anyagi lenyek
És akkor azt hogy magyarázod, amikor a két vorlon harcolt egymás ellen: szépen "átrepültek" a B5-ön, ki az űrbe. Ha anyag is, akkor nem kellett volna ahol átmentek mondjuk .... "anyaghiánynak" fellépnie ? :))