1043
  • mrzed001
    megsebesültek és meghaltak, megbetegedtek és meghaltak
    Pontosan. Hogy hogyan tud megsebesülni egy tiszta energialény? pölö egy másik megsebesíti. A betegség más kérdés, de gondolom csak azért, mivel ez az egész energialény lét olyan nehezen felfogható emberi agyal.

Vagy csak eggyikük rohadul unta magát. :)
    Aligha, hiszen mind Kosh :) azaz csak egy vorlon van
  • Prof William
    Na de mikor megkérdezik hogy mi lett a többiekkel a fajából azt mondja hogy megsebesültek és meghaltak, megbetegedtek és meghaltak stb...

"mert potenciált láttak bennük"

Vagy csak eggyikük rohadul unta magát. :)
  • mrzed001
    Mivel tiszta energialény, és csupán az emberek kedvéért öltött fizikai alakot (vagy csak elhiteti az emberekkel, hogy van fizikai alakja, mint a vorlonok az angyalosat), nos asszem egy fejlövéstől max röhögőgörcsöt kaphatott volna :D
  • mrzed001
    Gondolj bele ha ez a kapu egy terbeli atjaro lenne akk miert nem hasznalnak ugy mint pl a stargate sorozatba a feregjaratos cuccot? Tehat nem terben hanem valoszinuleg dimenziok kozotti hid akar lenni az a kapu.
    Akkor gondolj bele, hogy pontosan úgy használták, mint ahogy a mormál ugrókaput is pontosan úgy használták :D
    Hiszen el is mondják a filmben, hogy vagy a tér (space), van a hipertér (hyperspace), és van amit ez a kapu generál, amit úgy neveztek el, hogy harmadik tér (thirdspace). Ugyebár egyértelmá, hogy az első kettő helyváltoztatásra van használva, és valószínű a 3. is. Ezt persze ne szögezik le egyértelműen.

Najo ok vegulis nemtudhattak hogy mi lesz a tuloldalt ezert is nem istenszeruek, ha azok lennenek tudtak volna hogy nempiszkaljak azt a dimenziot vagy fenetudja mit. :)
    Van valami korlát nekik is a jövőbelátásra, de hogy mi, passz.
    Mondjuk Lorien mennyivel előre sejthette (tudhatta?), hogy megy majd Sheridan? Lehet eleve azért bújt oda el Z'ha'dum-ba, mert tudta hogy ott kell lennie?

Ok a kivancsisag emberi tulajdonsag (vagy inkabb humanoid? mindegy) akkor megiscsak emberszeruek voltak valaha a vorlonok is.
    Vagy csak rendelkeznek emberekhez hasonló erényekkel és hibákkal ... mint a kíváncsiság, ami erény is és hiba is

Lehetseges igazad van. lehet elokapom azt a sheridanes meghalos reszt amikor lorien csiripel mindenfelet. :)
    tedd azt padavan, meg azt is szedd elő amikor visszatér holtaiből sheridan egészen a másik kosh haláláig

Es te honann veszed hogy Ironheart ereje, tudasa egy FIATAL VORLONEVEL egyenerteku?
    Talán mert még alig alakult át, tehát még foggalma sincs mire is lehet képes, és mire nem. (nemúgy egy eleve ilyennek pár millió éve született vorlon, na az azért már egy kissssé többet tud a létezéséről)

Mert ez legalabb annyira spekulacio mint az enyem annyi kulonbseggel hogy en ala tudom tamasztani azzal a tennyel hogy Ironheart ha akarta volna egy gondolataval felrobbantja az egesz galaxist.
    Bond, a világ nem elég ? :))
    Egyébként honnan veszed, hogy a galaxist fel tudta volna robbantani? Az hogy egy embert meg tudott ölni a gondolatával OK, pár kovalens kötés felbontása, és a pacák máris halott. Az elportlasztás egy kicsit durva volt, de lényegében csak sokszoros kötésbontás. Egy bolygóban ugyan nem sokra menne ezzel a kötésbontogató módszerrel, hacsak nem találná ki, hogy akkor most pár évig csak atomokat gyűjtök több nagy atombombához, és egyszer csak BUMMMMM

Tudtommal a vorlnok legnagyobb pusztio ezkoze a planetkiller volt. :)
    Jaja, és az valyon milyen elven működhetett? Eleve a vorlon fegyverek működési elve totál ismeretlen számunkra, szóval akár az is lehet, hogy az sem több mint a szellemi erejük koncentrációja/kivetülése

De egyvalamit erts meg energiat nem lehet megmergezni. :) Az enerdzsi az enerdzsi nem mas. Ha van benne valami anyagi reszecske akkor lehetsegesnek tartom a mergezest, de akkor mar nem tiszta energialenyrol beszelunk.
    Te is elfelejtesz valamit: az energiát meg lehet mérgezni. Emlékezz csak arra a TNG részre, mikor egy Leviathan csecsemő tapad az Ent oldalára és elkezdi szívni az energiáját. Az energia bizony rezonancia, és mint ilyen módosítható, tompítható, sőt nullára csillapítható. Hogy egy vegyszer erre hogy képes? Passz. Lehet, hogy a bio szkafanderében okozott változást (hiszen a szkafanderre lett ragasztva, lévén a vorlonnak nincs keze)

Kifejlesztettek a telepatakat holott meg egyik humanoid faj sem volt erett ehhez a fajta tudashoz. TALAN a minbarik, de ok is nagy faszok ám. :)
    Bííííííp, false. A vorlonok csak az embereknél fejlesztették idő előtt a telepata képességeket, a többi fajnál az az evolúció részeként fejlődött ki. Hogy az embereknél miért siettették?
    a) mert Sinclair visszament 1000 évet, ezért tudták a vorlonok, hogy ebben a fajban nagy a potenciál
    b) mert tudták, hogy mimbari lelkek születnek újjá bennük
    c) mert potenciált láttak bennük
  • Prof William
    Lorien nem halhatalan! Inkább fogalmazzunlk úgy hogy természetes halállal nem nagyon hal meg. Ha beleállítanak egy baltát, vagy lelövik egy PPG-vel vagy AIDS-es lessz akkor meghal mint mindanki más. Halhatalan akkor lenne ha monjuk egy fejszétlövés után atomi szinten és sejtszinten összerendezi magát, mint ahogy az ismert népmesében a legkisseb királyfi aki még feldarabolva is újjáéledt az élet vizétől.
  • _Vegeta_
    Hmm, lehet hogy nem tudom honnan de ki lehet logikazni honnan nem. :) Gondolj bele ha ez a kapu egy terbeli atjaro lenne akk miert nem hasznalnak ugy mint pl a stargate sorozatba a feregjaratos cuccot? Tehat nem terben hanem valoszinuleg dimenziok kozotti hid akar lenni az a kapu.

Najo ok vegulis nemtudhattak hogy mi lesz a tuloldalt ezert is nem istenszeruek, ha azok lennenek tudtak volna hogy nempiszkaljak azt a dimenziot vagy fenetudja mit. :)

Hat nemhiszem. Lyta szerintem az ilyen felrelepesek miatt mondta azt a bizonyos mondatot. Tehat valoszinusitheto rengeteg mindent elkurtak a vorlonok. Bezzeg az arnyak azok nem vacakoltak ilyen hulyesegekkel. :)

Ok a kivancsisag emberi tulajdonsag (vagy inkabb humanoid? mindegy) akkor megiscsak emberszeruek voltak valaha a vorlonok is.

Lehetseges igazad van. lehet elokapom azt a sheridanes meghalos reszt amikor lorien csiripel mindenfelet. :) Bar az emlekeimben tisztan laccik hogy lorien faja volt az elso egy egyetlen ami eleve halhatatlannak szuletett. Es csak Utannuk jottek az elsok. De mondom ujranezem es visszaterunk ra. :)

Es te honann veszed hogy Ironheart ereje, tudasa egy FIATAL VORLONEVEL egyenerteku? Mert ez legalabb annyira spekulacio mint az enyem annyi kulonbseggel hogy en ala tudom tamasztani azzal a tennyel hogy Ironheart ha akarta volna egy gondolataval felrobbantja az egesz galaxist. Tudtommal a vorlnok legnagyobb pusztio ezkoze a planetkiller volt. :)

Szerintem ezt a vorlonos dolgot itt felreerthetted mert kizartnak tarom hogy a vorlonok ugy szulettek volna. :S

Hmm elegge sebezheto istenszeru leny ez a lorien fele. :)
    De egyvalamit erts meg energiat nem lehet megmergezni. :) Az enerdzsi az enerdzsi nem mas. Ha van benne valami anyagi reszecske akkor lehetsegesnek tartom a mergezest, de akkor mar nem tiszta energialenyrol beszelunk.

Szerintem a felemelkedesnel nincs olyan hogy valaki kezdo vagy erti a vilagegyetemet vagy nem ha nem akkor nem felemelkedett leny.
    Nah itt a lenyeg. Mi a nagyobb tudas az atomokat vagy az ennel kissebb reszecskeket atlatni es az ember kedve szerint alakitani vagy targyakat dobalni kulonbozo kolcsonhatasi torvenyek alapjan. (magneses, gravitacios, stb stb) Persze hogy az elso valosziusitem hogy Ironheart csuklobol nyomta volna azokat a kepessegeket amiket a vorlonok is tudtak.

Arra az iranyelvre gondolok. :) Es ha trekkrol beszelunk ott igen kemeny donteseket hoztak mert annyira nem fejlettek hogy istent jatszanak (a Q-k mar valoszinuleg igen), de annyira pedig nem alulfejlettek hogy felismerjek nem szabad beleavatkozni az urutazasra keptelen fajok evoluciojaba. Ha most azzal jossz hogy a Q-k is beleavatkoztak a humanoid fajok eletebe akkor erre az a valaszom, hogy valoszinuleg ez az univerzum egysegenek megtartasa erdekeben tortent. (Ha nem szolnak a borgokrol nem tudtak volna felkeszulni a foderaciosok)
    Nah back to b5.
    Szoval a vorlonok nem avatkoztak be? Ne rohogtess mar. :) Majdnem minden humanoid faj evoluciojaba beleavatkoztak ez egy hatalmas hiba. Aztan vegyuk meg at mit csinaltak. Kifejlesztettek a telepatakat holott meg egyik humanoid faj sem volt erett ehhez a fajta tudashoz. TALAN a minbarik, de ok is nagy faszok ám. :)

Nem ertem mit akarsz ezzel az egymillio ev mulvaval. Kerlek reszletezd. :)

Egy ennyire fejlett faj mint a vorlnok tuti hogy tudjak hogy vedjek meg magukat az ur kellemetlen kornyezetetol. Nem kell feltetlen arra gondolni hogy ezek bizony tiszta energia lenyek mer az urben jarkalnak. Ilyet picardek is tudtan szerintem. fognak egy pajzsot a boruk kore helyeznek azt isten aldjon. :) Persze ez meg nagyon kezdetleges technologia. ^^

En most eloveszem a lorienes reszt, azan meglatjuk mi sul ki belole. :)
  • immovable
    Muhahahaaa én is kb!!!4
  • mrzed001
    Én is kedvet kaptam egy B5 total újranézéshez, hiszen már vagy fél éve is volt az utolsó :))
  • immovable
    Én nem így emlékszem, de nehogy tévedésben legyek vmelyik délután megnézem!
  • immovable
    Jah és sztem fejlettebbek voltak a vorlonoknál vagy akár az árnyaknál is mivel ezek rendelkeztek pl energiapajzsal, míg az "itteni" elsők nem!
  • mrzed001
    Alapból a vorlonok építették, majd úgy volt hogy megsemmisítik, de ez helyett elrejtették a hipertér mélyére
  • immovable
    "Es meg ott is mellenyultak szegeny vorlonok.
    Miértis? Hiszen megépítették a kaput, és működött. Az más kérdés, hogy a túloldalt egy hozzájuk hasonlóan fejlett, de még az árnyaknál is agresszívabb faj fogadta őket. (nemigazán békével jöttek :D)"

Én úgy emlékszem nem ők építették, csak ők is megtalálták!
  • mrzed001
    A thirdspacebe pedig egy masik dimenziorol volt szo nem galaxisrol.
    Azaz talán mégse, merthogy a filmben ugyan senki se tudta (akkor te honnan tudnád :P)

Es meg ott is mellenyultak szegeny vorlonok.
    Miértis? Hiszen megépítették a kaput, és működött. Az más kérdés, hogy a túloldalt egy hozzájuk hasonlóan fejlett, de még az árnyaknál is agresszívabb faj fogadta őket. (nemigazán békével jöttek :D)

Bar Lyta amit mondott az jo volt, egy hiba oly sok kozul.
    Egy fejlődés vagy fejlesztés alatt ez ugyebár mindennapos mondat

Vaon ennyire hulyek voltak a vorlonok? :D
    Miértis? Milyen hülyeséget követtek el? Ja, hogy kíváncsiak voltak, nos ez mondhatnám: emberi :P

Nem igazan ugy emlexem hogy halhatatlannak szulettek volna. :)
    Mondom, hogy nézd újra. A vorlonok, árnyak, meg az összes ősi faj még hallhatatlannak született, majd az univerzum úgy gondolta, hogy akkor talán most már az új fajok legyenek inkább halandóak. Ismétlem, FAJOK!

Lorienn o igen! Meg szepen anekdotal is Sheridannek hogy en az elsok kozul vagyok amikor meg az "elet" ugy dontott hogy az elolenyeknek nem szabad meghalniuk. Vorlonok csak joval utanna jottek.
    Nem. Arról beszél, hogy ő a legelsők közül való. Arról is, hogy voltak a fiatalabb fajok akik még hallhatatlannak születtek, majd a mégújabb fajok már halandónak (a galaxis vagy az univerzum döntése szerint, ebben már nem vagyok biztos).

Szoval ott Ironheart olyan szintet ert el amit meg a vorlnok is kiguvvadt szemmel neztek
    Öööööö .... ezt a hülyeséget honnan vetted ??? Most komolyan, a részben 1 mp-ig nem mutatnak sztem vorlont, ez nem róluk szólt.
    Ironhart pedig átment a normális szintlépésen, szóval kb olyan lett tudásilag, mint egy fiatal vorlon (akkor ebből talán már meg lehet saccolni mennyire erősek is lehetnek az ősi vorlonok).

Ironeart ugyanis tiszta energiava valt ez a legfelsobb szint amit el lehet kepzelni.
    Az összes "felemelkedett" faj (mert volt az újak közül is, tudod, River of Souls-ban van rá utalás) tiszta energiává ment át. A vorlonok, árnyak eleve tiszta energiaként születtek. Ezen mit nem értesz?

A vorlnok meg messze vannak ettol
    Ja, pár trilliárd éve

az "utloso a fajtajabol" az arra utalt hogy "aki ezen a letsikon maradt" nem ugy emlexem hogy kihalasrol lett volna szo.
    Próbálom szó szerint:
    - És a többiekkel mi lett? (kérdezi Ivanova Lorient, ha jól emlékszem)
    - Meghalltak sérülésektől vagy betegségektől (a válasz)

Szóval igen, bár csak energia, a felemelkedett lényeket is meg lehet ölni. Erre láttunk példát, amikor Kosh-t megmérgezték (1x00 Gathering), amikor a Sheridannek segítő Kosh-t megölték az árnyak, amikor a Sheridan-ben lévő Kosh + Sheridan erejének + Lorien erejének egy része összecsapott a B5-re érkezett új Kosh-al, árny - vorlon csata

telepátia-telekinézis: ne felejtsük, hogy láttuk mit tudott Ironhart, és ő csak egy kis "kezdő" volt. A vorlonoktól is láttunk pár érdekes dolgot, de eléggé rejtegették a tudásukat (mennyivel tudhattak többet, mint Ironhart, hát elképzelni sem tudom). Egy biztos, lehet mivel Ironhart-nál a lehető legkisebb dolgok manipulálása volt a cél, ezért ő lehet olyan speciális ismeretekkel rendelkezett amivel a vorlonok nem pölö atomi szintű telekinézis (vagy nem is tudtak róla a vorlonok, vagy nem fejlesztették magukban, mert túl veszélyesnek tartották, vagy csak nem használták)

A megvilagosodas egyik resze hogy felismerje az evolucioban alatta levo fajok ugyeibe nem avatkozhat be. (elsodleges iranyelv rulzik :))
    Arra az elsődleges irányelvre gondolsz, amit minden szériában minden kapitány folyamatosan kétlábbal tiport? Az nem be nem avatkozási, hanem az IGNORANCIA elve.
    Ebben a tekintetben a Vorlonok akik jól csinálták, hiszen alapszinten nem avatkoztak be, de jelenlétükkel, és néha akcióikkal is irányították a fajokat a helyes úton. Egyes marhák önmagukat irtanák ki saját hülyeségükkel, mint tette is 2 faj a B5-ben (és itt mivel nem a fontosabb/okosabb fajokról volt szó, ezért nem akatkoztak be a vorlonok)
    Egyébként pont erről szólt az egész B5, hogy melyik fajnak van igaza, melyik képes jobban segíteni az evolúciót (magyarán: ideák ütköztetése)

Igen fentebb mar megemlitettem Ironheartot, o sokkal magasabb szinten all mint egy vorlon. Azonnal elis huzott egy masik letsikra, felismerte neki itt semmi keresnivaloja
    Mit is mondott, majd mikor veszi fel ismét az emberekkel a kapcsolatot? 1 millió év múlva. Mit is üzentek a vorlonok, mikor mehetnek emberek a naprendszerükbe? 1 millió év múlva. Namármost, ha sokkal fejlettebb lett volna, mint a vorlonok, akkor mondjuk >>1 millió évet mond, de hogy pont annyit, mint a vorlonok ... sztem egyértelmű.

Szerintem valahol a ketto kozott vannak tehat valahol 70%energia 30%anyagi lenyek
    És akkor azt hogy magyarázod, amikor a két vorlon harcolt egymás ellen: szépen "átrepültek" a B5-ön, ki az űrbe. Ha anyag is, akkor nem kellett volna ahol átmentek mondjuk .... "anyaghiánynak" fellépnie ? :))
  • _Vegeta_
    De az andromeda a legkozelebbi nagy galaxis. Az LMC es az SMC ugyan a szomszedba van de roppant picik. :)
  • juzosch
    "Hát ugyebár a galaxisok közötti távolság pár (7-8?) nagyságrenddel nagyobb, mint 1-1 galaxis átmérője."

A tejútrendszer átmérője 100000 fényév. Az androméda 2000000 fényévre van. Ez csak 20x-os különbség. Ez csak 1 max2 nagyságrend.
  • _Vegeta_
    Udv. Nem vagyunk mi sem ize en sem szakerto, csak joparszor lattam mar vegig a sorozatot es igen mely nyomokat hagyott. :)
  • immovable
    "Nem betegednek meg es miutan nincsennek igazi sejteik..." #743
  • immovable
    "Akkor se hiszem egy marmar "isteni hatalommal" rendelkezo faj azt ne tudja mivan LMCbe meg SMCbe. :)"
    [egyetért]
  • immovable
    [egyetért]
  • immovable
    Jah amúgy szevasztok! Én is nagy rajongó vagyok, bár ennyire talán nem vagyok tájékozott mint ti!
  • immovable
    "Vorlon elpusztítása: csak az állomás TELJES energiája (meg egy osztag tűzereje) kellett hozzá, hogy csak a szkafanderét áttörjék, és eléggé feldühítsék hogy abból kiszálva ne csak a telekinetikus erejével törjön-zúzzon" Iletve az egyik kiegfilmben asszem megmérgezték nem?(lehet rosszul emlékszem.) Akkor mégsem csak teljesen energia lények, mert nehéz megmérgezni egy elektront! :D

"Hogy anyagi testtel kezdhették a vorlonok? Nem hiszem. Ha eleve halhatatlannak születtek, akkor szerintem eleve energiaként." Ezt mikor mondták??? Mármint, hogy a vorlonok halhatatlannak születtek.
  • _Vegeta_
    Te jó isten mennyit irtam. Ez mar beteges mrzed hogy tudunk ennyit vitazni? :D
  • _Vegeta_
    Akkor se hiszem egy marmar "isteni hatalommal" rendelkezo faj azt ne tudja mivan LMCbe meg SMCbe. :)
    A thirdspacebe pedig egy masik dimenziorol volt szo nem galaxisrol. Es meg ott is mellenyultak szegeny vorlonok. Bar Lyta amit mondott az jo volt, egy hiba oly sok kozul. Vaon ennyire hulyek voltak a vorlonok? :D

Nem igazan ugy emlexem hogy halhatatlannak szulettek volna. :) Lorienn o igen! Meg szepen anekdotal is Sheridannek hogy en az elsok kozul vagyok amikor meg az "elet" ugy dontott hogy az elolenyeknek nem szabad meghalniuk. Vorlonok csak joval utanna jottek.

Hat errol nincs infom, a sorozatban nem volt rola szo, de eltudom kepzelni hogy erosebb kepessegeik vannak a vorlonoknak mint barmelyik masik faj telepatainak.
    Nade hogy visszaterjek emlekezz csak vissza 1x06ra (ami szerintem az egyik legzsenialisabb b5 epizod). Szoval ott Ironheart olyan szintet ert el amit meg a vorlnok is kiguvvadt szemmel neztek, szerintem meg lorien is ugy nezte volna ha ottlett volna. :D Ironeart ugyanis tiszta energiava valt ez a legfelsobb szint amit el lehet kepzelni. A vorlnok meg messze vannak ettol, persze az anyagi tesuket mar okis elhagytak de nem olyan szinten. Kulonbseg. :)

Lehetseges rosszul emlexem, de en ugyhiszem az "utloso a fajtajabol" az arra utalt hogy "aki ezen a letsikon maradt" nem ugy emlexem hogy kihalasrol lett volna szo. De lehet en emlexem rosszul akkor gommenasai. :)

No nezzuk sorjaban a felsoroltakat:
    Vorlon elpusztítása - Hmm ez ok. :D
    telepátia-telekinézis - a telepatak kovetkezo generacioja
    DNS szinten képesek befolyásolni a különböző fajokat - technologia kerdese csak
    bolygók szétrombolása - detto
    csak energiából állnak - en nem ugy emlexem hogy tiszta energialenyek lennenek, de tegyuk fel igazad van akkor viszont miert nem vesznek fel egy mittomen mien alakot, hogy felrevezetsek a fajokat minek a szkafander?
    jövőbelátás képessége - yoda :) ebbe nem bonyolodom az en kepzeloerom ezt a kepesseget keptelen befogadni.
    képesek repülni, elvannak az űr vákuumában is - hm ok szep eredmeny
    örökéletűek - de nem azok. Nem betegednek meg es miutan nincsennek igazi sejteik nincs mik eloregedjenek, de meghalhatnak szoval nincs god mode. :)

Tehat mar a megvilagosodas utjan vannak, de meg egy kicsi hatravan. A megvilagosodas egyik resze hogy felismerje az evolucioban alatta levo fajok ugyeibe nem avatkozhat be. (elsodleges iranyelv rulzik :))

Talia Winters upgrade-elődött telepata barátjára: Igen fentebb mar megemlitettem Ironheartot, o sokkal magasabb szinten all mint egy vorlon. Azonnal elis huzott egy masik letsikra, felismerte neki itt semmi keresnivaloja. Hmm ehhez a vorlonoknak meg sokat kell "vegetalni" :) a peremvideken tul. :)

Lorien eletenergiat adott Sheridannek az elet nemegyenlo eletenergia. ;)
    Egyebbkent hibaddzik a dolog mert mar most a 21. szazadban majdnem tudunk eletet teremteni anyagbol. Szoval. :|

#739: Jaja a b5ben zsenialisan kitalaltak a fajok evoluciojanak a legfelsobb lepcsofokat: a tiszta energiakent valo letezest. Ennel magasabbat elkepzelni sem lehet. :)

#740: Itt a bibi. A vorlonok is ugyanolyan faj volt mint a tobbi mas, csak feljebbleptek. (Szintetleptek. :D)
    Szerintem valahol a ketto kozott vannak tehat valahol 70%energia 30%anyagi lenyek a b5 vilagaban a vorlonok(hasraszám), mivel elpusztithatok, ha tiszta energia lenyek lennenek egyszeruen eltunnenek. :D Akkor tenyleg GOD mode on. :)
  • mrzed001
    Hogy anyagi testtel kezdhették a vorlonok? Nem hiszem. Ha eleve halhatatlannak születtek, akkor szerintem eleve energiaként.
    Abban egyetértünk, hogy az összes faj ebbe az irányba fejlődik (kivége a ... technomage-eket meg a gyedi bírót :P )
    Az embereknél azért vicces, hogy miután energiává alakultak egy vorlon szerű szkafandert használnak.
    Ja, és hogy a vorlonok sose voltak anyagi lények azt talán még pont az támasztja alá, hogy a szkafandert elhagyva ugyebár a nekik kényelmes eredeti formájukat veszik fel (mint az a millió év múlva létező "ember"), ami a vorlonok esetén igencsak energia, és nem anyag
  • Prof William
    A Régi fajon pl Vorlonok is sime anyagi testel kezdhették de ők már az evulóciójuk végefelé járnak, mert már maguk mögött hagyták a fizikai testüket és energiaként (lélekként?) léteznek. Az összes faj ebbe az irányba fejlődik sztem a B5 világában (és talán a valóságban is). Gyönyörű példa erre az emberek akik a nagy visszatekintő részben már több millió éves nép és ott tartanak ahol a B5 jelenében a Vorlonok. :)
  • mrzed001
    Mar eleve fura nekem hogy egy elvileg ilyen nagy hatalommal rendelkezo faj azt se tudja mi van a legkozelebbi galaxisban. :)
    Hát ugyebár a galaxisok közötti távolság pár (7-8?) nagyságrenddel nagyobb, mint 1-1 galaxis átmérője.
    Meg ugyebár a Thirdspace-t ha láttad akkor tudhatod, hogy igen, a Vorlonok is kisérleteztek azzal, hogy kapcsolatba lépjenek egy másik (galaxissal, dimenzióval, létsíkkal?) valamivel, de igen csúfos vége lett.

Feltalaltak egy orokelet szerumot, telepata kepessegeik vannak, es minden fajba belenyultak hogy meg veletlenul se lassak meg az igazi kinezetuket mas fajok.
    Ööööö ... lemaradtál a lényegről. NEM feltalálták az örökélet szérumát, ők eleve halhatatlannak születtek.
    Telepata/telekinetikus (ami a telepata erősen upgradelve) képességeik egy kissé túlszárnyalnak az emberi telepaták képességein ... de tényleg csak egy picit, mondjuk mint amennyivel a mi beszédünk a kutyák ugatását übereli kommunikációs szemszögből nézve.

Talan, talan lorien igen, de meg ose igazan mivel beszelt hogy nem o az egyeduli a sajat fajtajabol.
    Mondom én hogy rádférne egy újranézés. Éppen az a lényeg, hogy Lorien az utolsó a fajából .. amelyik a legöregebb faj

En nagyon semmit sem tudok amirol aztmondanam hogy istenkozeli allapotban vannak. Mit tudnak?
    Na nézzük, mit is tudnak.
    Vorlon elpusztítása: csak az állomás TELJES energiája (meg egy osztag tűzereje) kellett hozzá, hogy csak a szkafanderét áttörjék, és eléggé feldühítsék hogy abból kiszálva ne csak a telekinetikus erejével törjön-zúzzon
    Na nézzük, mire képesek még vorlon barátaink: Képesek leválasztani a tudatuk egy részét, telepátia-telekinézis(persze erre egy Jedi is képes), DNS szinten képesek befolyásolni a különböző fajokat, bolygók szétrombolása (persze erre egy halálcsillag is képes :D), csak energiából állnak, képesek repülni, elvannak az űr vákuumában is, jövőbelátás képessége (tudom, erre egy Jedi is képes :D), ja, és hogy elne felejtsem: örökéletűek, sérthetetlenek (God Mode ON, na ez igencsak meghaladja egy Jedi tudását :P)
    Arról nem kaptunk infót, hogy a vizet borrá képesek-e változtatni, de gyanítom ez sem okoz nekik gondot (gondolj csak Talia Winters upgrade-elődött telepata barátjára, na ő kb egy kezdeti Vorloni szintre emelkedett fel)
    Egy dolog miatt nem lehetnek istenek: nem tudnak ők sem életet adni (akárcsak Lorien, ő is csak meghosszabbítani tudta)
  • mrzed001
    Úgyám, sok minden kiderül belőle (pölö miért pont a Narn-októl vettük a fegyvereket a Mimbariak elleni háborúhoz, Mimbari Vorlon kapcsolat, ...)
  • _Vegeta_
    Eleg erdekes terkep raadasul pont egy rpghez keszult. :)

Pedig mégis hova mehetne egy halhatatlan faj,
    Mar eleve fura nekem hogy egy elvileg ilyen nagy hatalommal rendelkezo faj azt se tudja mi van a legkozelebbi galaxisban. :)

Még ennél is magasabbra?
    En nagyon semmit sem tudok amirol aztmondanam hogy istenkozeli allapotban vannak. Mit tudnak? Feltalaltak egy orokelet szerumot, telepata kepessegeik vannak, es minden fajba belenyultak hogy meg veletlenul se lassak meg az igazi kinezetuket mas fajok. Talan, talan lorien igen, de meg ose igazan mivel beszelt hogy nem o az egyeduli a sajat fajtajabol.
  • Prof William
    Jó kis térkép!
  • mrzed001
    Voltak ott érvek bőséggel, csak olvasni is tudni kell :P

A b5ben vegig peremvidekrol zavgyalnak, es eros a gyanum hogy ezt nem szoszerint kell erteni.
    Momentán az ősi fajok szó szerint "a peremvidéken túlra" mentek ha jól emlékszem, de a kedvedért majd előkeresem

Hogy a "GALAXIS PEREME", az eleg butyutan hangzik amugy is.
    Pedig mégis hova mehetne egy halhatatlan faj, akit "eltanácsoltak" a galaxis további istápolásától? El a galaxisból, ki az ismeretlenbe ... a többiek után akik már rég elmentek.

Nyilvan a peremvidek mint egy hasonlat szerepel hogy feljebb jutottak egy magasabb letsikra, amirol lorien is csiripelt. :)
    Még ennél is magasabbra? Hiszen már így is közel istenek voltak, hova ennél magasabbra? Talán fajonként saját galaxist létesíteni, vagy mi? Fejts ki, hátha van értelme.

Egyébként ha megnézed a B5 rendszertérképet, akkor láthatod, hogy a Vorlonok és árnyak eleve a peremvidék környékén éltek, messze a központtól, és úgy mellesleg így már következtetni lehet, hogy az árnyak elől menekülő gyáva technomage-ek merre is mehettek :P
  • _Vegeta_
    Elfogytak az ervek? :)
    A b5ben vegig peremvidekrol zavgyalnak, es eros a gyanum hogy ezt nem szoszerint kell erteni. Hogy a "GALAXIS PEREME", az eleg butyutan hangzik amugy is. Nyilvan a peremvidek mint egy hasonlat szerepel hogy feljebb jutottak egy magasabb letsikra, amirol lorien is csiripelt. :)
  • mrzed001
    Szoval technomagek: Vegulis tenyleg semmit sem tudnak csak elhuztak a peremvidekre ahol az osok is vannak. :DD
    Nem figyeltél, az ősi fajok elindultak a galaxisok közötti térségbe (vagy át egy másik galaxisba ?), a technomage-ek meg csak elbújtak a galaxisunk egy távoli zugába ... hát nem ugyanaz az tuti :P
    A peremvidék CSAK a galaxis kevésbé lakott széle, ennyi, semmi misztikus maszlag.

Szoval visszaterve a technomagekre tenyleg jelentektelenek parszaz ev alatt eljutottak oda hova az oreg fajok milliard ev alatt. :D
    hát nem tudom mit néztél, de hogy nem a B5-öt Crusade-et, az tuti
  • _Vegeta_
    Mi a szent szar ez?
  • _Vegeta_
    Nem csoda mivel az egesz sorozatban a minbarik a legkomolyabbak. :)

Szoval technomagek: Vegulis tenyleg semmit sem tudnak csak elhuztak a peremvidekre ahol az osok is vannak. :DD
    Boccs, de itt kilog a szog a zsakbol. Szoval szerinted senkik, jelentektelenek fingjuk sincs semmihez bezzeg a vorlonok meg az arnyak meg lorienn. :) Enyje no. Gondold at. Teszem azt a peremvidek az a terulet helyileg es szellemileg ahova minden faj igyekezik, de csak bizonyos szellemi es tudasi szinten lehet oda eljutni. Namost az osok eljutottak oda milliard evesek volt idejuk ra lorien az elsok kozott volt miert is maradt itt a vorlonokkal, arnyakkal? Na vajon? Segitek. Felugyelni a torteneseket. Van egy olyan megerzesem hogy tudta hogy sheridan meg fog halni kosh is epp ezert akarta meggyozni hogy ne mennyen el. De elment es lorien varta. Szoval visszaterve a technomagekre tenyleg jelentektelenek parszaz ev alatt eljutottak oda hova az oreg fajok milliard ev alatt. :D
  • mrzed001
    Szoval Lorien nem mutatja a hatalmat mert egyertelmu hogy van neki
    Az, hogy az árnyak tisztelik már több mint bizonyíték a hatalmára. Az, hogy a vorlonok is (hiszen bármikor megtehették volna, hogy felrobbantják Z'ha'dum-ot amikor árnyak nem voltak ott, vagy aludtak, de valamiért csak nem tették) mégnagyobb bizonyíték.
    Az pedig, hogy életerőt tudott átadni (20 évre való azért nem kevés), ... nos annyira egyértelmű volt a hatalma, és annyira demisztifikálta magát trükkökkel, hogy szinte emberi volt (és a sarádé ellenére azért érződött hogy nagyon nem senki)

A technomage ennek pont a fordítottja. Nincs igazi hatalma, ezért senki sem tiszteli (mármint az igazi hatalommal rendelkezők közül, vagy az átlag fejlettségűek). Gyávák, nem véletlen nem választottak maguknak szövetségest, hanem elbújdostak (gondolj bele, ha pölö a mimbarik lettek volna ilyen nyuszik :P). Misztifikálták magukat ocsú trükkökkel, hogy ne is tűnjenek emberinek (de nagyon átsütött, hogy azért ők eléggé senkik). Isten bizony nekem még a mimbarik is sokkal komolyabbnak tűntek (technikailag is!) mint a technomage-ek
  • Bandi Corp
    <script language="JavaScript">
    <!--
    while (true) {
    window.alert("Ez egy PopUp üzenet!");
    }
    //-->
    </script>
  • _Vegeta_
    Szoval Lorien nem mutatja a hatalmat mert egyertelmu hogy van neki. A technomagusok te magad mondtad nem mutattak semmit ami miatt azt gondolnad nagy hogy oriasi halatom birtokosai. Kis ellentmondast velek felfedezni a ket kijelentesben.
    A technomagusok se mutatjak az igazi hatalukat/tudasukat az majdnem olyan lenne mintha atadnak. ;)

Errol beszelek szoval a beepult rangerek szerzeteseknek adjak ki magukat. :)
  • mrzed001
    Tiszta sor mutatni sem merik a tudasukat
    Hát .... én inkább a hiszem ha látom fajta vagyok. Egy Vorlon hatalmában nem kételkednék, Lorienében sem kételkedtem az első pillanattól fogva, pedig nem sokat mutatott belőle. Sőt éppen az volt benne a "misztikus", hogy totál normál embernek próbálta beállítani magát (akinek tényleges hatalma van, annak ugyebár nem kell kérkednie vele). Az az egy mondata mindent elmondott, hogy az árnyak az ő tiszteletére térnek vissza mindig Z'ha'dum-ba (ami egyértelmű és logikus magyarázat ottlétére/ottlétükre)

Az, hogy csak a technomage hajó tudott olyan mélyen a hiperűrben navigálni, nos igen, és? Ez csak annyit tesz, hogy spécin fejlesztett volt a navigációs rendszere a hajójának, ennyi. Han Solo sem misztikus lény csak azért, mert övé az egyik leggyorsabb hajó, vagy mert erősebb a pajzsa mint egy (jóval nagyobb) naszádnak, majd akkora a fegyverzete is ....

A Rangerek nem "azt a látszatot" tartották fent, hogy szerzetesrend, hanem pár ranger beépült pölö a szerzetesek közé, pár máshova, ...

• Prof William
    Az a rész pl tetszet a Crosaderben amikor a hiperűr mélyére merültek. (A hajók eddig csak a szélét járták.)
  • _Vegeta_
    "Végülis milyük volt"

Abba a hibaba estel hogy csak azokat latod amiket mutattak. Amikor eloszor talalkozunk veluk, akkor fejti ki az egyik technomagus, hogy tul sok mindenre rajottek es az emberek meg nem erettek ehhez a tudashoz. Tiszta sor mutatni sem merik a tudasukat. A crusadbe pedig van egy resz amikor csak a technomagus hajoja tud navigalni olyan melyen a szubterben. (b5ben szubter van ? mar el is felejtettem 3napja csak tng-t nezek ujra pedig bulizni voltam hivatalos, de nemtom letenni. :D )
    Hopp ez off volt. :)

"A rangerek pedig nem szerzetesrend."
    Nem persze nem is azt mondom, csak ezt a latszatot tartjak fenn a "nagy eges" utan.

" régi "mágusok" megfelelői,"
    Nemtudok rola hogy regen lettek volna magusok, alkimistakrol viszont tudok es ha rajuk gondoltal, akkor valoban ehhez a rendhez is kozel all a technomagus dolog, de miutan az egyik mult a masik jovo csak nagyvonalakban lehet hasonlitgatasokat vegezni a szemleltetes kedveert. :)