#721Epp ezert mondom magam elvakult tng fanatikusnak. Kifejtem. A tng minden egyes reszeben talalkoznak valami megmagyarazhatatlannal amit a resz vegere megmagyaraznak.
Ha nézted a TOS-t akkor most kapj a fejedhez. Szinte minden 3-4-ik rész arról szól, hogy valaki(k) technikai fölényüket kihasználva istent játszanak egy bolygón a helyi primitíveknek, erre odapottyan Kirk és megzavarja eme idilt (minden 5. meg valami (vallási) fanatizmusról)
DE ugy hiszem a szerzetesek voltak az egyeduli irastudok akkortajt
Igen, ez igaz. De nem elzárták mindenki elől a lehetőséget (mikor is adott át technomage bármi tudást??), hogy csakőktudhassanak róla, mert az olyan coool, hanem nem érdekelte az akkori embereket az írás-olvasás annyira (hiszen pölö még könyvnyomtatás sem volt ... mint ahogy te sem tanulod meg csak úgy, hogy alfába hogy kell lemenni, mert mindek, de ha lesz olyan játék/film ami direkt idegi impulzusokra alapul és ez kell hozzá, nos akkor már te is meg fogod tanulni).
A Rangerek nem szerzetesrend volt, hanem kémek (talán ez a jó szó, vagy ügynök). Az hogy csuhába bújtak ugyan ne tévesszen meg, azért tették mert a csuhások több mindent megtehetnek büntetlenül, főleg egy középkorba visszafejledt népnél.
Ja, és továbbra sem találok rá utalást, hogy a technomage-ek emberek lennének (humanoid, de nem ember). Ahogy én tudom Hasfelmetsző Jack volt talán az első aki elhagyta a földet, elvitték a Vorlonok a sztori szerint