Babylon5 (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
A nagy filmek már felirattal vannak meg.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
De már akkor más hangja volt, amikor az új kapitány
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amúgy, a régi sorozatnál is történt szinkronbeli minõség-romlás: emlékeim szerint az elsõ sorozat végétõl már nem Szakácsi Sándor volt
Egyedül G'Kar hangja lett jobb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
"JMS az amerikai televíziózás történetében rekordot állított fel, két teljes szezont (3.-4.) egyedül írt meg. Mivel a 4. Szezon forgatásának idején még nem tudták, hogy lesz e folytatás (WB hol igent, hol nemet mondott), ezért úgy kellett megírnia a szezon epizódjait, hogy a történet mindkét esetben befejezettnek tûnjön. Erre példa, hogy a sorozat utolsó epizódjaként ismert Sleeping in Light-ot valójában a 4. Szezon végén forgatták le, és csak késõbb került az 5. Szezon végére. JMS eredeti tervei szerint, az árnyháború és az utána következõ Clark elleni háború az 5. Szezon közepén fejezõdött volna be."
Hat ez hihetetlen, akkor mi a francert mondja interjuban az ellenkezojet? Eh. meg a valo vilagba se akarja h megtudjak az igazsagot. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
JMS eredetileg 5 évadot tervezett, de a negyedik készítésekor úgy nézett ki, hogy az ötödiket mégse rendelik meg. Ezért az árnyháborút gyorsan lezárta a 4ik végéig. Eredetileg úgy tervezte, hogy ez az ötödik közepén fog megtörténni. Ezért lett aztán kicsit visszafogottabb az utolsó évad. A Sleeping in light (sorozatzáró ep.) a 4ik évad utolsó része lett volna, csak amikor kiderült, hogy mégis lesz ötödik évad, akkor készítették el a lentebb is említett 4x22-t. (amúgy ennek fényében értelmezhetõ a 4ik évad utolsó epizód végén megjelenõ kiírás)
további infók: www.jmsnews.com
Én még csak 8-9x néztem végig elejétõl a végéig (2x német, 3x magyar, 3x angolul) az összes részt meg filmet, és azt kell mondanom, hogy ha nem angolul nézted, akkor nézd meg újra. Rengeteg hivatkozás nem érthetõ magyarul, illetve piszkosul el lett fordítva (pl: 'you have a hole in your mind' =/= Lyukas az agya)
Londo egyébként az egyik legjobb szereplõ, és ezt csak megkoronázni tudta az Begining-el 😊)
Megjegyzem ensem tvben lattam, vétek volna. A szineszek rendkivul jol artikulalnak benne. 😊
Sajn már nem amlékszem teljesen.
"Így leszz vége a világnak! Tûz nyeli el nep pedig sötétség! Tovább élnek! És most... örökre itthagyjuk a bölcsõnk..."
Valami hasonló szépet kell majd nekünk is mondani amikor 5 miliárd év múlva vége lessz a napnak. Csak el ne felejtsük addig. 😊
"..Nekem sehogy sem mond semmit... "
Na szegyeld osszevissza magad. 😛
Babylon 5 - 4x22 - Örökség az utókornak
Szerintem a b5 legeltalaltabb resze ez. Persze a Sil utan. 😉
"...Mégpedig G'Kar fantasztikus,..."
+ Andreas Katsulas. Nemhiaba szerepelt a tngbe is. <#ravasz1>#ravasz1>
Nekem is igazából a 1x06-tól kezdett el tetszeni. Mégpedig G'Kar fantasztikus, jól eltalált monológja után... Ivanovának egy hangyával prezentálja a jelenkori generációk kicsinységét az ismeretlenekhez képet...
"Vannak dolgok az Univerzumban..."
Tehát, ha adnak neki egy újabb esélyt, akkor nézzenek meg 5-6 részt. Felejtsék el a hülye Star XXXX-sorozatokat, filmeket és máris érthetõ, élvezhetõ lesz nekik is.
Mutattam pár újoncnak fõsulin, akik valahogy (jézusom.. én se hittem el elsõre, de igaz) lemaradtak, és még csak nem is hallottak róla. Belenéztek valamelyik részbe, és csak legyintettek, és mentek el nézni valami mást.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Babylon 5 - 4x22 - Örökség az utókornak
Rá kéne hajtanom a torrentre amig még koleszban vagyok gyors net közelében 😛
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Babylon 5 - 2x15 - Egyenes adásban
Amúgy asszem szó volt róla, hogy 2006 közepén a co*l tv leadja, de ennek nyomát sem látom, sajnos...
Lehetet volna húzni ezt is. Pl. Minden részeben mennek megoldanak valami kis piti problémát.
Remek lezárást hoztak össze. Nem is lehetne fojtatni. (Vagy csak nagyon eröltetetten.)
Amúgy ja B5 mindent üt 😊
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
En ezt a tortenetet akartam elmeselni, megtettem, nem akarom tovabb vinni. Ennyi volt. Szoval igen elore tudta nagyvonalakban mi hogyvan. 😊 Ez az o vilaga mint ahogy Roddenberry-é a startrek.
"..nem hiszem, hogy életemben lesz még egy sorozat,...
Enis pont igy ereztem még 3x-i nezes utan is. Aztan megneztem a tng-t. 😊
"..A sorozat leállítóit pedig..
Nem voltak leallitoi. Sott eredetileg 4szezonosra tervezett sztorit ki kellett JMSnek nyujtania 5szezonra. (Az 5. mar nem is lett olyan jo ugye) Erdekes, mert a Sleeping in Light c. epizod (zaroresz) a Deconstruction of Falling Stars (4x22) elott keszult el. 😉
icewolf:
A starwarssal nem lehet egy lapon emliteni a b5-t mar csak azert sem mivel az egyik sorozat a masik film. A star trek meg, hat.. nemszeretem hasonlitgatni, az en szivem jobban huz a startrek fele mondanivalohoz, erkolcsokhoz.
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
A teljes 5 évad megnézése után eufórikus élmény volt a "The Beginning" c. nagy film.
Mennyit agyalhatott ez a J. Michael Straczynski az egész sztorin! Rettenetesen össze van rakva. Éreztem, már a nagy sorozat alatt is. Nem folyamatosan egymásra rakott történetelemek, "na-írjunk-bele-még-egy-kis-fordulatot" dolgok voltak, ahanem már eleve elrendeltetett sorsok voltak - megírva, szépen. Mert hiszem, hogy JMS már ELÕRE tudta, hogy milyen morális és szellemi mondanivalót akar átadni az egésszel. Hiszem, hogy évekig érlelõdött benne és tanácsadóiban az egész történet. S könyörgöm, ha bárki is tudja a valóságot, ne írja le, tartsa meg magának - én ennek hitével akarok majd egyszer a másvilágra menni!
Ha voltak is rögtönzések a sorozatban, olyan szépen lettek elsimítva azok élei, hogy az ember, így, egyben - de akár rendesen, adásonként - megnézve még hátsó gondolatában sem hitte, hogy volt szándék az idõhúzásra, az élményfokozásra.
Mintha az egész egyetlen (!) - értsd: egyben elmsélt, 2 órás - mese lett volna. 1 hónap alatt néztem végig ezt a 2 órát.
S most, hogy túl vagyok az effektíve "pilot" részen, egyszerûen nem jutnak eszembe éssszerû szavak. Ki vagyok halva. A sztorizás, ahogy el lett adva, és ahogy a nagy sorozatra lett utalva - oda és vissza - : tökéletes.
Most már megyek alduni, hogy holnap mind az 5 nagy filmet meg tudjam nézni...
Csak még annyit: nem hiszem, hogy életemben lesz még egy sorozat, ami ennyit tudna nyújtani. Annyi filozófia, annyi lélek és annyi ötletes fordulat, sors volt és van ebben a sorozatban, hogy mások - klasszikusan - több száz fényévre vannak tõle!
A sorozat leállítóit pedig most - humanitáriusság ide vagy oda - forró szurokba mártanám...!
A zaroepizod viszont gyonyoru.
Szerencsére, még vannak a "nagy" filmek.
De akkor is, fáj a lelkem.