• stargatelost
    #1004
    B5 - The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight

    Ááááá de mérges vagyok :S Ez bizony nagyon, de nagyon jó volt. Már a kezdés gyanús volt, így gyorsan utánaolvastam, és eléggé meglepett, hogy ez egy harmadik sorozat pilotja lett volna :O Szóval ilyen szemmel néztem végig ezt a filmet, és ezért vagyok mérges, mert ebből baromi jó kis sorozat lehetett volna.

    A CGI már a mai elvárásoknak megfelelő volt, részletgazdag (Minbar épületei tök jók voltak), a technika is végre hihető volt, hogy a jövőben járunk (pl.: holoruha) (Kár, hogy eddig kellett várnunk erre, kíváncsi lettem volna a B5-re hihető technikai megvalósítással, amik tényleg a 23.-ik századba helyezik a sztorit.)

    A karaktereket egyből megkedveltem (B5-tel, Crusade-el ellentétben), ezzel se volt probléma. Fiatalos volt, dinamikus, izgalmas, látványos.

    És hogy miért fuccsolt be? Hát a rohadt, nyomorék foci miatt, ahogy olvasom wikin. :S :S Nagyon, de nagyon kár érte. :(



    Babylon 5: The Lost Tales

    Ez igen érdekes volt. Az első fél óra egy hatalmas WTF és kérdőjelek halmaza számomra, majdnem kinyomtam a picsába a filmet. Jön egy pap, vallásos maszlag folyamatosan, ördögűzés, megszállt ember, biblia... Folyamatosan ott volt bennem, hogy ez mégis mi a tököm, mert nem b5, az biztos. Semmiben nem kapcsolódott a további egy órához. Teljesen felesleges és értelmetlen volt. Aztán szerencsére jött Sheridan. Na az már ütős volt. A jövőkép (ugyancsak hihető volt végre - repülő kocsik) durva volt. És a látvány meg egyszerűen gyönyörű, B5 részletesen kidolgozva, Minbar még részletesebben, a Starfury-k is nagyon szépek voltak. Hú de jó lett volna így látni az alapsorozatot is :D

    Kérdéseim:
    - Most akkor ez lesz a sors, amit láttunk a negyedik évad zárásában? És ezután lesz majd az, hogy visszakerül az emberiség a középkori körülmények szintjére, és várják az Őrszemek visszatérését?
    - Meg G'kar és Franklin a Peremvidéket fedezik fel? (Ezt csak említik) Ez lett volna a harmadik sorozatban később? Vagy miért kellett ezt így elhinteni? :D

    De a fő kérdéseim a következők, amikre (szerintem) nem kaptam választ:
    - Delenn hogy kerül oda Mollari császárhoz, miért fogják el? (ugye amikor Sheridan a jövőbe utazik)
    - Lyta meg Garibaldi kötött valami egyességet az ötödik évad végén. Ennek se lett befejezése. Meg a telepata háborúról sem tudtunk meg sokat, csak néha meg lett említve a Crusade-ben, hogy volt.
    - Mi lett akkor a Földet kipusztítani akaró drakh vírussal? Ebben a két filmben legalább említés szintjén elmondhatták volna, hogy hogyan sikerült megfékezni.
    - És persze a negyedik évadzárásban látott jövőképet is jó lett volna jobban kitisztítani.

    A fő-fő kérdés pedig, hogy arról tudni-e valamit, hogy Straczynski tervez-e még filmeket? :) Vagy valamit ebben az univerzumban. Bármi jöhetne, mert már a látvánnyal nem lenne gond :)