Whistler - Windows XP
  • kl24h
    #25267
    Én formáztam le 8 GB pendriver-t Fat32-be, de szépen látta a 8 GB. 16 GB pendriver-t nem formáztam még Fat32-be, de szerintem fel kell ismerje mind a 16 GB. Lehet nálad valami más ok miatt nem lát csak 4 GB.

    NTFS-be pedig úgy kell formázni, hogy mikor be van dugva a pendriver, a "My Computer"-ből nézve jobb klikk a pendriver ikonjára és "Properties", utána a felnyilt ablakocskában a "Hardware" fülre klikkelsz, itt ráklikelsz 1-et a pendriver nevére (kiválasztód a pendriver-t) és "Properties". Az ekkor felnyíló ablakocskában ("pendriver neve" USB device properties) a "Policies" fülre klikkelsz és itt két dolog van: "Optimise for quick removal" (ez ba is van jelölve) és az "Optimise for performance", tehát itt bejelölöd a másodikat az "Optimise for performance". Mikor ez megvolt OK-ra klikkelsz ahol kell és lehet fogja kérni a gép újraindítását, de nem biztos. Mikor ez megvolt, akkor próbálhatod a formázást, mert meg fog jelenni az NTFS.

    Mikor le van formázva NTFS-re és használatkor is, a pendrivert ajánlatos nem csak egyszerűen kihúzni mikor nem szükség, hanem lezárni az óra mellett megjelenő cuccal (ha lehet)!