Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Sose tudni...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Munkahelyi õsrégi XP-s gépekkel van olyan probléma, hogy gép újraindításoknál hosszú percek múlva jelennek csak meg jobb alsó sarokba (értesítõ területre ugye) a hálózat állapot jelzõ ikonok.
Ez azért baj, mert addig bizonyos programok el sem indíthatóak.
Van vajon valami trükk arra, hogy gyorsabban megjelenjenek gépfejlesztés, XP újratelepítés nélkül?
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
vagy dell LAPTOP? akkor nem tudom mi van
My head is bangin' You're killing me Please don't stop
Egy Dell számítógépre szeretnék újratelepíteni XP-t, de nem akar sikerülni. A telepítõ üdvözlõképernyõjén, mikor felajánlja a telepítést, javítást, kilépést, ott nem tudok semmi kiválasztani. Nem érzékel semmilyen billentyût.
Mit tudnék ebben az esetben csinálni?
Elõre is köszönöm!
Link
Kérdéses melyik megoldás lesz, jó sok pénzért sok gépre, vagy pár dolcsi/év? De kiszivárogtatások az tuti biztos hogy lesz. Ha, már a Win 8.1 végleges verziója is kikerült már torrentre, majdnem 2 hónappal a hivatalos megjelenés elõtt.
És, egy nem hivatalos "SP4" XP-hez, csak saját felelõsségre! (Az SP3 óta megjelent összes update egy packban. Akinek ismerõs az AfterFixProjectXP név, ez is olyasmi.
win gomb + r betû
gpedit.msc
Egy 2003-as tartományban lévõ XP prof-ot futtató gépen helyileg hogy lehetne tiltani a nethasználatot? Telepítés, piszkálgatás tiltva van az adott profilban. Ugyanezzel a profillal más szobában kéne mennie a netnek, ezért nem jó a jelenlegi, profilban tiltott net elérés. Valahogy megoldható, mert már volt ilyenem, de jelenleg esélytelennek érzem, hogy rájöjjek megint:/
Minden segítségek köszönök szépen.
Köszönöm a válaszotokat gergely1991 és AdamBast! :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Már nem elõször telepítek vegast és igazából eddig mindig kiírta ha valamit hiányol, de most egyáltalán nem ír ki semmi (legalábbis számomra használható) információt.
Lenne egy hatalmas problémám, kérlek segítsetek ha tudtok!
Egy ismerõsömnek egy szerelõ új gépet rakott össze, új xpvel. (2002 es Service Pack 3al)
Akartuk rá telepíteni a Sony Vegast. Elõször a 10.0 -át de azt el sem indította (ahol a current versio és new versio opció között lehetett választani a currentre írta ki azt, hogy nincs csatlakoztatav internetre, ellenõrizze - pedig de, digi nete van)
Utána kísérletet tettünk a 8.0 versioval, ott pedig egy ilyen hiba üzenetet kaptunk:
http://www.kepmegoszto.com/201308052010/51ffeaa6bfff2-kep1.html
Teljesen tanácstalan vagyok, hiszen az elõzõ gépe is nem elõször volt XP-vel újrarakva és eddig nem ütköztünk ilyen problémába. :(
Eszközkezelõben rendben, nincs sárga háromszög felkiáltójel!
1. USB eszközök kihúzása, ha be van dugva!
Teljes fekete képernyõ, fehér szöveg nélkül! Ha igen:
Nem valami "rendõrségi üzenet szöveg" volt és napok után fekete képernyõ!
2. Gép indítása utp kábel ki.
CCleaner / Eszközök / Automatikusan induló programok / itt mindent állíts le, csak nagyon ismerõs, fontos dolgokat hagyd, pl, hang, videokártya és vírusirtó!
Ha nincs CCleaner:
Suttatás - msconfig
Itt Automatikus indítás és itt mindent állíts le, csak nagyon ismerõs, fontos dolgokat hagyd, pl, hang, videokártya és vírusirtó!
Alkalmaz - Ok!
Malwarebytes Anti-Malware átnézés Gyors és Flas vizsgálat is!
Gép újraindítás UTP kábel be!
Csak akkor fordul elõ ha az utp kábel csatlakoztatva van induláskor!!!
Ha ki van húzva indul, ha nem fekete halál. Indulás után van csatlakoztatva a net akkor ok, ha induláskor az utp bedugva van nem indul, ha kihúzom, fekete halál vége és indul a win.
Tipikus hibákat átnéztem: nem Daonol.F trójai, nem találtam, és tv-re nincs csatlakoztatva. Még xp fut és teljesen friss.
A válaszokat elõre is köszönöm!
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Az Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem) topikban van több lehetõség, de egyelõre ellenõrizd le a gépet ezzel a kettõvel:
Malwarebyte's Anti-Malware (free)
Hitman Pro
A végén Uninstall-od õket, de csak miután már nem kell, de azért a Malwarebytes-t ott hagyhatod, mert a Free verziónak nincs valós idejû védelme, csak ellenõrzésre lehet használni.
Szinte minden nap talál rendszerfrissítést, volt hogy kikapcsoláskor 22 update-et akart telepíteni!
Gondolom vírus, de mi lehet ez pontosan? Találkoztatok már ilyennel?
Kaptál itt tippeket, ha ki is próbáltad, de nem írtál eredményt!
(Ha meg nem tudsz vele mit kezdeni, vidd el szakihoz.)
Kezd úgy kinézni, hogy ez a gép 9 évet élt.
Apránként össze kell szerelnem egy újat. Az majd hátha kihúz megint 9 évet :D
... Eszközkezelõ/Hálókártya letiltás ... !
(Eszközkezelõ) Nem eltávolítás! Ilyenkor gép úraindításnál vissza áll!
Én ahogy látom a te helyzetedet, nem hinném, hogy a RAM-mal lenne gond, mert akkor máskor is lett volna problémád. Egy alapos (tehát több antivírussal, mondjuk az ilyen Rescue Disc cuccokkal a legjobb) víruskeresés azért nem árt.
Amit írtam a #25218, megpróbáltad?
Ha gugli barátunk nem hazudik, akkor ram hiba lehet, de azt honnan tudom meg, hogy melyik és miért és hogy tényleg az e, és mi köze ennek a nethez?
0x0000008E (0x80000004, 0x804E201E, 0x8055739C, 0x00000000)
Amúgy integrált a hálókártya, nem tudom kivenni. Olyat már próbáltam, hogy letöröltem, ekkor indításkor visít Raid meg ethernet után, de fagy.
Ha nem jó akkor, próbáld át tenni másik PCI slot-ba ha az se,tedd vissza az eddigi helyére(még akkor az se szóljon bele) és várd meg a felbukkanó kékhalál hibakódját.
(ha megjelenne kékhalál képernyõ és a kiírt hibával nem boldagulsz, szólj és privátba adok 1 progit ami segit "értelmezni" hibát)
Ha nem, akkor hálókártya problémára tippelek.
Teszt:
Internet kábel ki
Gép indítása csökkentett mód
Eszközkezelõ
Hálókártya letiltás
És így normál módba indítás, ha így jó lenne, másik hálókártya beszerzés
(elsõ körben ezt próbálnám)
Toto652: Azt még megteheted, hogy indítsd el csökkentett módban a gépet, de válaszd ki azt a csökkentett módot, amikor a nettet is engedélyezi (Safe Mode with networking). Ilyenkor sok program nem indul el, de a netted kell menjen, meglátod hogy így mi a helyzet.
Csakazértis újraindul, illetve befagy (nem mozdul semmi).
Mire ki tudtam venni a pipát az is 3 újraindulás után sikerült, mert hamarabb lefagyott mint ahogy én végre tudtam volna hajtani ezt az egyszerû mûveletet. :D
Csináld meg ezeket:
Sajátgép>(jobb gomb) Tulajdonságok>Specális(fül)>Indítás és helyreálítás>Automatikus Újraindításról a pipát eltüntet.
Ilyen esetben kapsz egy kékhalált,és ott felbukkanó hibakódot lejegyzed.
Nemrég váltottam át 25/1 Mbps-es netrõl 50/5 Mbps-esre.
Amint ez megtörtént, azóta az asztali számítógépem meghalt. Indítás után vagy azonnal, vagy pár percre rá lefagy, illetve újraindul.
Az alaplap egy Asus P4P800, az integrált hálókártyája elvileg 100/10-et bír. (Az UPC a gépemet vádolja.)
Ha kihúzom a netet, ugyanaz, ha letörlöm az eszközt szintén. Egyedül csökkentett módban nem fagy. Mi lehet a baj?
Én már sok mindent próbáltam de hiába.
Elsõsorban Téged kérdezlek gergely1991, eddig Te adtad a legtöbb hasznos választ! :)
Köszönöm!
Nálam megváltozott és mégis ugyanaz van.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
http://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows_7-performance/konzisztencia-ellen%C5%91rz%C3%A9s-a-merevlemezen/06685ad2-3e73-44ac-914b-f0bdecb3f6b8?msgId=8ff7429d-14ac-4fcb-a7a1-f7a62cee8ce5
Üdv: howarju
Google a barátom! :-)
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FNp6lykI8AwJ:www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__1409181-az-egyik-lemezen-ellenorizni-kell-a-konzisztenciat-ezt-hogy-lehetne-orvosolni+&cd=6&hl=en&ct=clnk&gl=hu
Üdv: howarju
chkdsk C: /f
chkdsk D: /f
Sokat segít még, ha a szabályos leállítás paranccsal állítod le a gépet.
Ha ezek nem segítenek, lehet hogy döglõdik a winyód.
Mostanában minden gép indításnál elõjön. C vagy D meghajtóra.
Egy parancssort is beirtam, de az sz.art se ért.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM