Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Brawn csalódott volt amikor Button nem írt nekik alá.
Button meg valszeg ráérzett arra hogy Brawn biztosra veszi hogy aláír hozzájuk,..mert, és itt a lényeg, nem feltételezték róla hogy lesz vér a pucájában itt hagyni a világbajnoki autóját és bekopogtatni az egyetlen üres helyre, Hamilton mellé.
...ezt sztem jól is érezte.
Ez és a kínált összeg arra késztette, hogy lépjen. Szép lépés volt..számomra legalábbis szimpatikus.
Én is úgy gondolom hogy ez ilyesmi érzelmi döntés volt, meg is lepte vele a 'szakmát'...ahogy a különféle nyilatkozatokat olvastam.
Kimi sztem egyértelműen kifele nézett az F1-ből, nem írt volna alá olyan szerződésbontást a Ferrari-val, ha nem arra gondolt volna hogy ő bizony beszagol a rally-ba.
A szerződésbontásnál Kimi jó helyzetben volt, a Ferrari-nak kellett a hely...ha az F1-ben gondolkodott volna akkor nem ír alá arra nézve kedvezőtlen feltételeket.
Ő sztem már akkor tudta hogy rally-ba megy, és így megkapja a nagy pénzt. Én egyáltalán nem látom Kimi-t sodródó, két szék közé pottyanó versenyzőnek, jó döntéseket hozott eddigi pályafutása során.
Button-nak a PR értéke nem hinném hogy elérné Kimi-t, még azzal együtt sem hogy én voltam az aki kétségbevonta azt hogy Kimi-nek van a legnagyobb rajongótábora, és ezen vitáztunk is :)
Button-nak önmagában nem túl sok van (akkor Brawn kapásból megkínálta volna ennek megfelelő összeggel), inkább Hamilton-nal csapatban kapott még pluszt, Angol csapat Angol versenyzőpárossal..
De Button értékét csökkenti az hogy már nem friss arc az F1-ben, és a bajnoki címét egy olyan évben szerezte ahol a mezőny többi világbajnokai a 4-5 és a 8. helyért voltak csak képesek harcolni.
De azért ettől függetlenül egy világbajnoki cím nagy lökést tud adni, és Button jól vezet...szal jövőre ami benne van az ki fog jönni szvsz.