• donpedro
    #8913
    Felesleges arról vitatkozni, hogy ki verné el Schumachert hasonló autóban ülve. Részben azért, amit korábban András is írt (egy jó pilóta nem csak vezeti, hanem fejleszti is az autót), másrészt mert egy olyan kijelentést, hogy a mezőny negyede elverné a németet, semmi másra nem tudsz alapozni, csak a saját elfogultságodra, ez meg nem igazán meggyőző érv...

    Schumacher képességeivel kapcsolatban sok pozitív példát lehetne felhozni, de talán a legkézenfekvőbb még nem hangzott el.

    Jónéhány évvel ezelőtt évente megrendeztek Párizsban egy olyan gokart-versenyt, ahol a Forma 1-es mezőny az aktuális gokart-menőkkel (világ és európa-bajnokokkal) mérte össze a tudását.

    A jó képességűnek tartott pilóták felvették a versenyt a gokartosokkal, olyanok, mint például Fisichella, akinek a tehetségén nem érdemes vitatkozni. Schumacher azonban több volt ennél. Irdatlan fölénnyel nyerte meg a szombati versenyt, megközelíteni sem tudta senki. Aztán vasárnap ugyanígy elhúzott, ám a verseny felénél váratlanul lassulni kezdett, és utolérték az üldözők, de megelőzni nem tudták.

    A verseny után megkérdezték, hogy műszaki hiba okozta-e a lassulást. Erre azt válaszolta a német, hogy nem volt semmiféle hiba, egyszerűen csak annyi történt, hogy bevárta a többieket, mert ő versenyezni szeret, és a közönség is nyilván szívesebben lát egy izgalmas versenyt...

    Nagy kár, hogy azóta már nem rendezik meg ezt a versenyt, óriási élmény volt látni a pilótákat, amint parázs csatákat vívnak egymással, ugyanolyan járgányban ülve.