• b-type
    A Mercedes nem fut McLaren név alatt..40%-s részesedése van, nem az övék a McLaren név.
    3-4 éve azért tudtak izgalmasabbak lenni a WTCC/ETCC futamok, mert egy csomó minden más volt, az Alfa-k (meg a többi FWD) szívtak a gumikopással, de egyébként sok pályán lenyomták(volna) a RWD-ket.
    Még pár éve is versenyképes volt az Alfa úgy hogy már nem állt gyári fejlesztés alatt. A Seat meg azt csinálta mint az LMS-ben az Audi, ennyi...de már visszacsippentettek a TDI-nek...mindegy.

Mindegy itt tényleg nem ez a téma, a BTCC-WTCC/BSBK-WSBK párhuzamot is csak azért hoztam, mert bár a WSBK brillians azért egy két brit superbike pálya veszett jó, és nagyon látványos benne az 'ereszd el a hajam' tempó.
    Ahogy Knockhill-n is, vagy éppen Knutstorp-ban.
    Az F1-s pályák viszont kicsit sablonosak...és egy nem túl látványos vonalvezetésre hiába raksz bárkit max összetörik magukat és a többieket.

A tengerentúli futamok meg speciálisak, nem mindenhol élnének meg azok a versenysorozatok...pl. néztem újzélandon elmentem 3 versenypályára, néztem a V8 kistehereket..hát minden volt csak versenyautó nem, de mivel tök sokaknak van ezért érdekli őket.
    Europában nem feltétlen élnének meg...ott van a Superleague sorozat ahova most Bourdais tart a hírek szerint, V12-s 4.2-s 700<LE verdák, slick gumik ...aztán mégsem lett óriási dolog (pedig egyébként tök jó szvsz)