Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Én még midig azt vallom hogy BTCC a kiegyenlítettebb teljesítmények miatt izgalmas, persze kell hozzá jó pálya is, de nézd meg a BTCC helyszínek vonalvezetését van ott minden, és Donington-t valamint Rockingham-ot a maga 1,94 mérföld hosszával nem nevezném rövidnek.
WTCC-be 3-4 éve is mentek ugyan azokon pályákon akkor miért tudtak izgalmasak lenni? Miért kellettek a TDI motorok? Miért baszakodtak a bioetanol arányon és küldték el a Volvo-t, VW-t.
Egyébként a nagy teljesítmény miatt nem kell nagyobb pálya lásd ALMS, szinte túraautós pályákon mennek P1-s kocsikkal (Mosport, Lime Rock Park 1.53 miles), mégis harc van szinte minden körben.
Ferrarit nem kellene kizárni, a Mercedes is Mclaren név alatt fut, én eltudnák képzelni egy Prodrive-Ferrari, N.Technology-Ferrari házasságot, a költségvetési limitnek meg soha nem voltam ellene.
Még valami, mindig fikázzátok az USA-s sorozatokat, hogy mennyivel gyengébbek, meg fúj oválpálya, meg hogy az F1 hozzá képest mennyire High tech.
És?
Ti tényleg azt hiszitek hogy ott nincsenek meg a technikai feltételek egy királykategória létrehozásához?
Mert szerintem igen, csak tudjátok ők tovább gondolkodtak és rájöttek hogy nem csak fejlesztőmérnökök nézik a NASCAR-t, IRL-t. Simán jó nekik a karbis motor 4 szeleppel, mert így látványos és ezért szarik egész amerika az F1-re.
Az FIA tengeren túl akkar WTCC-s futamot rendezni, az egyik lehetséges helyszín Laguna seca, mondja valaki hogy rossz pálya, de ezek már most azon zizegnek hogy úr isten mi lesz ha csak vonatozni fognak.
Hát csodálkoznak!