Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
háát attól még hogy jöttek nem kellene hogy sz@r legyen. Igen sokat költhetnek és ezért a privátok nem tudták tartani a lépést..kb. ez a lényege.
De ez ami most történik már ettől független szvsz,..a gyári csapatok a nagy pénzükkel elvitték a legjobb mérnököket-versenyzőket..megépítettek szélcsatornát-tesztpályát...és olyan szintre jutottak hogy szinte egymással tudnak csak versengeni.
A McLaren pl. nem gyári (pedig de és mégsem), még sem hiszem hogy megállna vele szemben egy az egyben bármelyik privátabb privát.
Mert akkor az megtörtént volna már....és nem csak most amikor 'véletlenül' nem lett kötelező a KERS, 'véletlenül' maradt a minimum súly,..és 'véletlenül' tesztilalom van.
A Ferrari viszont mint 'gyári' csapat elég régóta itt van.
Szal ez árnyaltabb...vannak itt gyári csapatok amik régen is voltak, és olyan 'privátok' akik gyári csapat szintjén költhetnek és fejleszthetnek.
Az FIA nem tudta kezelni a gyáriak pénzköltését, amikor pedig rádöbbentek arra hgoy kiszolgáltatottak lehetnek ha riasztóan magas összegbe kerül még az eredménytelenség is az F1-ben, azaz csak a gyárak maradnak és lecsökken a létszám..azok kiszállásával pedig közel a szakadék széle.
Ezért most tűzön-vizen vissza akarnak térni a kezelhető szintre. Na de közben Berni lenyúlja a fele pénzt, az FIA meg szélkakas módjára hozza a szabályokat.
Na meg ez az egyenmotor vazz...megnéztem az F2-t hát ha az a jövő F1-e csak 300LE-vel erősebben akkor jónapot én abból nem kérek. :)
Egyenmotor-egyenkasztni..kell a ráknak a magam részéről.
Én sokféleséget akarok, és amit a FOTA javasol költségcsökkentésnek az nekem sokkal szimpatikusabb, tudnának jönni az újak...az USF1 már akkor is jött volna ha nem lesz semmi költségcsökentés.
A gyáriak adnak a maguk fejletségi szintjén lévő motort és hajtás nyomott áron,...egy csomó olyan dolog már van, és a FOTA által még jöhet ami jó lenne mindenkinek...és még alakíthatóak.
De ez a -ez lesz, ha nem tetszik el lehet menni saját sorozatot alakítani, ami nem fog menni ha meg mégis akkor mindenkit beperelek aki mozog- hozzáállás sokkal kevésbé szolgálja a jövőbeni F1 érdekeit szvsz.