• PREMIERE1
    #7241
    Baumgartnerről írták ...

    "Egy balatoni nyaralás meghatározó élmény volt Zsolt számára. Megismerkedett a gokartozással, csakhogy annyiszor ment szüleihez pénzt kérni, hogy kénytelen volt más megoldás után nézni. Besegített a tulajdonosnak, cserébe körözhetett a ringen. Akkor még csak hobbi volt az autókázás, 1992-ben azonban, amikor a Magyar Nagydíj előtt Riccardo Patrese, a Williams-Renault pilótája nyitotta meg a család autószalonját, beleszerett a Forma-1-be. Az utolsó lökést az adta meg, amikor 12 évesen, a család amerikai vakációján 80 mérföldön át ő vezetett egy bérautót. Nem sokkal később már a magyar gokartbajnokságban próbálgatta tudását. Három évig volt tagja a hazai és az európai gokartmezőnynek, összetett második helyezésig vitte. Egyik ellenfele is sokra vitte: Benik Balázs, a hazai raliélet egyik kimagasló egyénisége, tavaly bajnok lett.
    - Eleinte úgy tűnt, csak hobbinak tartja a versenyzést. Erre - apjával együtt - úgy beleszerettek a buliba, hogy a külföldi versenyekre is elutaztak - emlékezett vissza a ralis.
    - Zsolti mindig kitartó, ambiciózus volt,
    ez egyébként nélkülözhetetlen ebben a sportban. Hiába van megfelelő családi vagy szponzori háttér, akaraterő nélkül sehová sem juthat el az ember.
    Zsolt karrierje egyébként kis híján kettétört, ugyanis az egyik versenye előtt valaki megbabrálta a gokartjának a fékét, Zsolt nagyot bukott, eltörte a csuklóját és a sarokcsontját. Két hónapig tolókocsiba kényszerült, édesanyja érthetően nem örült, hogy folytatni akarta az autóversenyzést. Ám nemcsak visszatért, hanem 1997-től már a pályaautósok között nyomta a gázt."