Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az új McLaren máris gyorsabb a tavalyinál
Lewis Hamilton elégedetten kászálódott ki a pilótafülkéből, miután csütörtök délelőtt megtette első köreit az új McLarennel Jerezben. A tavalyi vb ezüstérmese délután két óráig 34 kört húzott le az MP4-23 volánja mögött, és legjobb ideje - 1:19.132 - máris felülmúlja a McLaren összes tavaly elért jerezi időeredményét - nem rossz eredmény egy második tesztnapját teljesítő autótól. (2007-ben Pedro de la Rosa futotta a leggyorsabb McLaren-kört Jerezben, 1:19.267-as idővel.) "Fantasztikus érzés volt végre a kezeim közé kapnom az MP4-23-at" - idézi Hamiltont a McLaren honlapja. - "Hétfőn, a stuttgarti bemutatón láttam először a befejezett autót, és azóta türelmetlenül vártam. Először 9:10 perckor gördültem pályára, és az első benyomásaim jók voltak. Ilyen kevés körből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de pozitív az előérzetem." Szerdán Heikki Kovalainen és Pedro de la Rosa járatta be az MP4-23-at.
A Ferraris cuccok nélkül is gyorsak, hogyvan ez? fizikai lehetelenség...