• G_ArchAngel #59277
    Räikkönen a leggazdagabb pilóta

A Forbes című üzleti magazin nyilvánosságra hozta a 2007-ben legjobban kereső sportolók listáját, melyen a ferraris Kimi Räikkönen a 4. helyen áll, azonban még érdekesebb, hogy az idén már nem is versenyző hétszeres világbajnok Michael Schumacher a szponzori bevételeknek köszönhetően a lista 5. helyén tanyázik. A magazin szerint Räikkönen ferraris szerződésében évi 40 millió dollárról állapodtak meg a felek, míg Schumacher idei "nyugdíja" 36 millió dollárra rúg. A tabella tetején az évek óta legjobban kereső golfozó Tiger Woods áll, megelőzvén az ökölvívó Oscar de la Hoyát, és a szintén golfozó Phil Mickelsont. Räikkönen azonban kifejtette, hogy számára nem minden a pénz, és most is ugyanolyan életet él, mint korábban. "Nyilvánvaló, hogy elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok alakultak. Versenyzői pályafutásom során elég jól kerestem, de meg vagyok róla győződve, hogy ez noha könnyebbé teszi az életed, semmit sem változtat meg rajtad. Ugyanazokat a dolgokat élvezem jelenleg, mint korábban még akkor is, ha most bármit megvehetek, amit akarok" - mondta Räikkönen az olasz Italia1 televízió kérdésére.