Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
HI bejött, amit mindig is éreztem: Kimi és Alonso közt döl majd el a vébé, és azt annak ellenére is vallom, hogy Hamilton statisztikailag egyel több fekete pontot kapott, mint Alonso, bár mind a ketten 109el zártak. Amikor Hamilton az előző nagydíjon tuti helyzetből a saját egoja miatt (minden áron nyerni!!!!) kiesett, leírtam: ekkorát ugyanis nem szokott egy bajnok hibázni. Viszont az is igaz, hogy inkább Alonsot éreztem győzelemre esélyesebbnek, mint Kimit, mondjuk "ritka" is, hogy vki 7 pontos hátrányból nyer vébét. (Bár 1988ban Prost több pontot szerzett, de mégis Senna nyert ...)
Erre jön ez a Kimi gyerek, és menyeri a vébét, és végre nem hibázik alatta a technika, a gumija is kibírta, és a két fiatal sem tette ki egymást az utolsó körben.
Mit adhat ez nekünk?
Pl. azt, hogy Kimi megtanult nyerni, és végre elkerüli a balszerencse.
Roppant nagy esélye van arra, hogy jövőre is nyerjen.
Ismét bebizonyosodott, hogy ha egy csapat a vébé címet meg akarja nyerni, akkor kérem el kell döntenie, hogy ki lesz az első ill. másod számú pilóta! Mert a McLaren itt veszített, és majdnem rákefélt a Ferrari is. Magyarul ha egy nagycsapat komoly sikereket akar elérni, kell egy ász, és kell egy olyan pilóta aki ha kell, biztosra hozza a tutit. Ha két dudás fúj egy csárdában, már rossz ...
Jövőre?
Kimit nem féltem. Ahonnan ő most felállt és nyert, az minden elismerést megér.
A többiek?
Az biztos, hogy Alonso - ha marad - nem fogja mutogatni az autóbeállításait Hamiltonnak, kevesebb lesz Lewis körül is a felhajtás, Massa meg talán ismét coulthardi magasságokba emelkedik majd, vagyis tervek, tervek, tervek ...
BMW? Williams?
Nehéz lesz nekik. Nagyon sok munkájuk lesz, ha tényleg ott akarnak lenni. A pilótáik megvannak a sikerhez, de vajon végre meg lesz hozzá az autó?
A jövő reménységei?
Vettel és Rosberg mindenképpen, de ott van a sorban Sutil és Kovalainen is. Meglátjuk! :)
Szerződések.
Ralf remélem tényleg visszavonul. Ez van. Schumacher ő is, de azért még messze van a bátyjától. Viszont örülnék ha pl. Winkelhock szerződést kapna, Sutil meg egy jobb csapathoz kerülne.
Az év csalódása?
Csapatként egyértelműen a Renault. Vagy mégsem? Hisz nehéz döntés, mert a Toyota és a Honda is bőven esélyes volt erre a címre. A rönóó is csak azért, mert bajnokcsapatból lettek senkik, mint a Williams 1998ban ...
Versenyzőként számomra Yamamoto volt full csalódás, különösen hogy ahelyett a Winkelhock helyett jött, aki a németeknél körökön át vezette a versenyt a Spykerrel, és a csapat legnagyobb sikerét érte el eddig. De azért Ralf is beférne ide.