• Amiga
    Visszaolvastam az előző fél oldalt és nem értem, miről folyik a vita?

Kezdve azzal, hogy valaki azt írta, unalmasak a magyar versenyek. Az illető gondolom még életében nem látott magyar versenyt, elég ha csak arra gondolunk, hogy a tavalyi futam az év egyik legjobb versenye volt. Unalmas futam minden pályán előfordulhat, idén pl. a Monacoi Nagydíjat, amit minden évben repesve várok, gyakorlatilag végigaludtam, kínsznvedés volt az egész.

A másik dolog ez a kémügy. A McLaren bűnös volt, felelősségre is vonták. A csapatot kizárták a bajnokságból. Számomra megdöbbentő, hogy a pilóták megtarthatták a pontjaikat. Miért? Mert ők is a CSOMAG része. Ez olyan, mintha vennénk egy szétrohadt almát, amit már csak a héj tart össze és ráfognánk, hogy a fele még jó. Nem jó. Tudjuk, hogy Alonso a beállításait és a taktikát a Pedro De La Rosától kapott információk alapján állította be. Közel EZER SMS három hónap alatt, gondoljatok már bele! Alonso még azt is tudta, mikor megy Raikkonen hugyozni. És mi a helyzet Hamiltonnal? Ő elismerte, hogy egészen a Silverstone-i futamig Alonso beállításait használta. Hoppá. És még valaki azt mondja, hogy a pilóták a csapat aljasságából nem profitáltak? VASTAGON PROFITÁLTAK! Például vegyük azt a rohadt időmérőt! Stepney dob egy sms-t, hogy az utolsó etapba a Ferrarisok mennyi üzemanyaggal mennek ki. Erre a McLareneket alultankolják 1 (!) körrel. Megszerzik a pole-t, majd a versenyen az első kiállásnál, ami épp hamarabb van a Ferrari kiállásánál, kicsit többet csurgatnak bele. Hány ilyet láttunk? Vagy a másik eset. Az időmérő második etapjában látszik, hogy a McLaren gyorsabb. Hohó, megengedhetik maguknak, hogy többet tankoljanak a Ferrarinál. De megint mennyire hasznos az a pinduri SMS, ami a Ferrari boxból érkezik!

Az ellenfél taktikájának pontos ismerete minden esetben eldöntheti a futam kimenetelét. És akkor most mondjuk azt, hogy a Meki versenyzői megérdemlik a címet? Soha,m senki nem nyert még VB-t ennyire dicstelenül, ez az idény a szakma kigúnyolása, erőszaktétel az autósport királykategóriáján.