Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Átolvastam itt egy teljes oldalnyíi hozzászólást, de minek? 
Massa: sokan lesajnálják, szídják, a menedzserének tulajdonítják az ederményeit. Én úgy emlékszem, hogy az időmérőn megvert mindenkit, és így a pole-ba került. Sőt, Massa rendszeresen elveri a mezőnyt az időmérőn, ha az autó rendben van. Nem tudom, más is észrevette-e.
Kimi: amit idén nyújt, az nem profi. Minden második időmérőn lenyilatkozza, hogy "hát igen, azért szállt el a köröm, mert hibáztam". Ez őszinte, de miért hibázik ennyit? Ugyanakkor nem is emlékszem, mikor mutatott utoljára Kimi igazi versenyelőzést. Talán Kanadában? Az viszont tény, hogy év eleje óta a rajtja rengeteget javult. Én minden esetre neki drukkolok.
Alonso: nyavalygó kisovodás, mert kétszeres világbajnokként egy újonc elkente a száját. Nyomás alatt hülyerségeket beszél, lásd tavaly: "a Renault nem akarja, hogy nyerjek".
Hamilton: az év bombameglepetése. Sajnos van, aki a bőrszíne miatt utálja, vagy mert újonc, ezért a F1-be lépve relative kevés rajongót tudhatott maga mögött. Az idei teljesítményét elnézve azonban mindenképpen ő érdemli meg 100 %-osan a VB címet. Idén összesen két alkalommal nem végzett dobogón. Itt azért, mert eldurrant a kerék, a Nürnburgringen pedig szintén defekt miatt eleve nagyon rossz pozícióbol rajtolt, majd a pályán az átfolyáson megcsúszott (mindenki más is, aki épp arra járt). Hamilton olyan kiegyensúlyozott élete első F1 évében, ahová a legtöbb pilóta életében nem jut el.
Visszatérve Massára, kétségtelenül felnőtt a Ferrari versenyzői székéhez. Ezen a versenyen sem arról volt szó, hogy annyira feltartotta volna Kimit, hogy Hamilton már azt sem tudta, melyik oldalról kerülje meg a finnt. Ahogyan én láttam a versenyt, a pilóták egymásnak adták a leggyorsabb köröket miközben húztak el Hamiltontól. Erre nehéz józanul azt mondani, hogy Massa nem érdemelte meg a győzelmet.
Ami pedig Kimit illleti, hogy fut még egy leggyorsabb kört... Rettenetesen hülye. Amikor már minden pilóta visszavesz, ő bekeményít a nagy semmire. Már az időmérőn is megmutatta, hogy el tudja bénázni a körét. Miért kell kockáztatni a semmire? Nem lennék meglepve, ha Todt nagyon lassan formálva a szavakat megkérné szépen, hogy ne kakaskodjon. Nyolc pontot és egy második helyet tett kockára a semmiért, visszakapcsolta és taposta a motort azért, mert "unatkozott". Ez nonszensz. Felelőtlenség.
Szóval én Kiminek drukkolok, de idén úgy lenne igazságos, ha Hamilton nyerné a VB-t. 12 versenyből 10 dobogós hely (lenne 11, ha nincs balszerencséje)... magáért beszél.