Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #48363 A McLarennél tilos a Red Bulletint olvasni
Miután Kimi Räikkönen elhagyta a McLaren-Mercedest, egy interjúban „control freak"-nek nevezte egykori csapatfőnökét, Ron Dennist, azaz olyan embernek, aki csapatában mindent ellenőrzés alatt szeret tartani, sőt azt is szereti megmondani a csapat tagjainak, hogy hogyan viselkedjenek, mit mondjanak a médiának. Korábban egyébként Niki Lauda is hasonlóan nyilatkozott Dennisről visszaemlékezve saját, a McLarennél eltöltött időszakára.
Hogy Räikkönen pontosan mire gondolhatott abba a csapatfőnökök tegnapi sajtótájékoztatóján betekintést nyerhettünk, amikor egy újságíró azt kérdezte meg Dennistől, hogy miért van az, hogy a McLarennél tilos a Red Bull által kiadott szatirikus lap, a Red Bulletin olvasása:
„Úgy gondolom, hogy a Red Bulletin egy darab szemét. Ha mind arra koncentrálnánk, hogy humoros magazinokkal a többi csapatot kritizáljuk, akkor például a Ferrari a Marlboro támogatásával egy csomó időt és energiát elpazarolhatna arra, hogy humoros dolgokat írjon más csapatokról és emberekről a sportban. Véleményem szerint a McLaren vendégei élvezni szeretnék a csapat vendégszeretetét és tisztelniük kell azt a tényt, hogy én nem szeretem, ha ezt a szerintem elég vitatható dokumentumot behozzák hozzánk. Ha akarnak elmehetnek a Red Bullhoz és élvezhetik az ő vendégszeretetüket, de én nem szeretem. Nem szeretem, amit képvisel, nem szeretem a színvonalát, nem szeretem, ahogy gúnyt űz olyan emberekből, akik csak jó munkát akarnak végezni. Azt hiszem ez elég világos válasz volt, ami rávilágít az érzéseimre. Szerintem ennek nincs helye a Forma-1-ben." - válaszolta a csapatfőnök.
Egy másik kérdésben egy újságíró felvetette, hogy tegnapi balesete után Lewis Hamiltonnak nem engedték, hogy interjút adjon neki. Dennis erre először ezt válaszolta: „Nem, ez nem igaz. Nem adunk utasításokat Lewisnak. Ő dönt arról, hogy hogyan viselkedik. Nem hiszem, hogy odafordult hozzád és azt mondta: 'Nem engedik, hogy beszéljek veled.'"
Ám az újságíró erre megjegyezte: „Két McLaren-ember volt vele. Sajnálom, de ők mondták neki, hogy nem teheti...."
Dennis válasza: „Ami Lewist körülveszi az Lewis döntése, amit én teljes mértékben támogatok. Kétségbeesetten próbáljuk menedzselni a médiát. Teljesen megértem az angolok érdeklődését Lewis iránt és azt is, hogy a világ többi része számára ez elég aránytalannak tűnik, de tényleg csak ezt kontrolláljuk...."