• a.carkey
    #3856
    Egy kicsit megvédeném a Mekit és Mikát! :)

    Kiminek ez a második szezonja a Mekinél.
    Coulthard 96 óta nyomja a Mekiben és azért az az egy második hely kicsit gáz ...
    Cipőkészítő az első két szezonjában 1x nyert ...
    Ilyen alapon mondhatnánk, hogy még Piquet is alázta, pedig az már akkor nagyon vén "kuki" volt (fne. bírtam Piquet búráját). Ez tehát így nem lenne fair.
    MS is csak kezdő volt a második szezonjában. A 93-as Benettonnal kezdett feljövögetni.
    Az már más kérdés, hogy a profi autó és a csapat - ami akkor lényegében alatta volt, az uaz most is, vagyis szinte az, mint a Benettonnál 94-95-ben -, szóval azzok elég jól kisegítették-kiegészítették mindig.

    De egy kezdőt (Kimi), egy skót bénával összehasonlítani kicsit durva.

    Mika meg miért is szar? Meg nem kimagasló?

    A két világbajnoki címe miatt? Lehetett volna neki több is, ha ugyanúgy alárendelik neki Coulthardot, mint MS alá a csapattársait. Ez a dagadt hibája, és ezért IS utálom, hogy a dagadt egész Mercedeses működése alatt a vezetésnek nem esett le, hogy Mika jobb, mint David, hiszen ő VB-t is tud nyerni. (Mellesleg a dagadt az Coulthard "buzi". Lehet, hogy még egyébként is "más", mert ő volt a legboldogabb, mikor Dávid szakított a lengyel barátnőjével.) Szóval ezen pl. egy VB cím is elment ... (2K)

    A Ferrarinál két pontokért is MS pártfogolták ... (AUT 2K2)

    Ha "Hoki" szar lenne, nem szeretnének ennyien. Általában a szar F1-es pilótákat nem imádják sokan. Nekem amióta Mika a F1-be került - 91 - Ő volt a kedvencem. (Nem onnantól, hogy nyerni kezdett. Egyesek szeretnek az állandó győztesre tenni, ezért választják kedvencnek azt, aki éppen jó.) Miján egyszerűen látszott, hogy JÓ. MS is csak úgy tudta anno "ifista korukban" Macaóban megverni, hogy Mika az utolsó körben nekicsapódott a falnak. Mika nem Martin Brundle, akit kb. annyira tehetségesnek tartották, mint Sennát. Martin, aki sokáig Senna egyetlen ellenfele volt Angliában sosem futott be Senna méretű nagy karriert. Frentzen sem, akit sokkal jobbnak tartottak, mint MS-t. (Mellesleg a másik Mercist, Wendlingert is jobbnak tartották MS-nél. De ott MS "más" managere is sokat tett azért, hogy MS a Jordanhoz kerüljön Gachot helyére, majd gyorsan elkerüljön onnan.) Mika - aki MS-nek is pályatársa volt - viszont igen. (Ez qurva ritka dolog.) Ha szimpatikus F1-es versenyzőkről van szó, akkor Rosberg, Hunt, Alboreto, stb. mellet valahogy még Bergerék is Mikát hozzák szóba. Vajon miért? Két évvel ezelőtt a F1-ben megkérdezték a pilótákat, vezetőket stb., hogy kivel tudnának a legszívesebben együtt dolgozni, ki a legkevésbé zűrös, kinek vannak emberi érzései, családszerető, kivel ülne le vacsorázni egy idegen helyen, stb. Azon a szavazáson valahogy szintén Mika nyert. Elég nagy fölénnyel. Bár akkor már nem volt "versenyben" Hill lett a második, Herbert a harmadik ... NC!
    Nem Villeneuve, Montoya, Ralf, MS. Pont az agresszivitásuk és az egymásnak való állandó beszólásaik miatt. Ezek pl. sohasem jönnek-jönnének ki egymással. Felfalnák egymást egy paradicsomi lakatlan szigeten is.
    Szóval a pilóták emerileg és tudásilag is elismerték. MS-t, Montoyát, Ralfot, max. csak tudásilag ismerik el ma is. nehéz velük dolgozni.

    Kimi is egy csendes emberke. A csendes emberek a F1-ben valahogy mindig nagy dolgokra voltak képesek. Lásd: Senna, Mansell, Prost, Piquet, Fangio. A "világiak", a nagy "beszólók" meg többnyire szoptak: David, Irvine, Ralf, Montoya stb. Ezekből sohasem lesz világbajnok. MS is meghúzta magát Senna haláláig. Prost, Senna, Mansell mellett aprócska pont volt csupán. Aztán elkezdett nagy arc lenni és úgy viselkedni, mintha Scumacher-Ferrari Scuderiának hívták volna a csapatát. Már a Benettonban is, hogy nyert VB-t?! Felkente Hillt a falra. Mika mindkétszer vesztett állásból nyert VB-t. Pedig az a Ferrari 98-99-ben már nagyon jó volt. Hisz korábban MS az akkor csúcson lévő "villamosokkal" csatázott és 97-es bakija miatt kevésen múlt, hogy egy évre nem tiltották el, mint visszaesőt.
    MS a Bergerék által már ismét győzelmi tulajdonságokkal felruházott Ferrariba ült bele 96-ban. Mika viszont egy szarból csinált kalapos inast. 93-ban Senna a szar Forddal már csak vergődött, de a tudása megvolt mellette győzelmekre, dobogós helyekre. Mika 93-ban, még Andretti PR volta következtében is elfogadta a hármas számú pilóta szerepét. Tesztelt, tesztelt és tesztelt. (Kb. akkora zseninek tartották ebben, mint Saturu Nakajimát.) Aztán Estorilban visszatért - miutánszegény Andretti repült - és beugróként megverte Sennát - is - az edzésen. Aztán 93-ra a szar Peugeot motort kapta meg. Azzal senki sem volt képes jó eredményre. Majd a mercedessel a Mekit visszahozta arra a szintre, ahová való volt. Ennek jutalma két VB cím lett. Dávid eközben - mint csapattárs - mit is ért el? Max. azt, hogy majdnem miatta mentek el a VB címek. Később a 2000. évi ténylegesen miatta ment el (+ a dagadt miatt).

    Szóval Mika szar lenne? Belgiumban úgy szivatta meg MS-t 2000-ben, mint egy óvodást.

    Szerintem tehát Mika kimagasló teljesítményű emberke. (Én ugyan elfogult vagyok vele, de emellett Ő egy nagyon jó pilóta. MS is az, de MS-t, mint embert, a falrakenéses esetek, a "mindenáron VB cím kell" miatt megutáltam (94-es és 97-es akciói).

    Az +, hogy 2001-ben az AUTÓ MIATT állandóan kiesett, arról nem tehetett. Ha te úgy gondolog, hogy az Mika hibája volt, egyél több vitamint. Hátha jobban fogsz tőle látni ...

    Ha valaki egy nagy csapat versenyzőjeként átéli azt, hogy a qurva Mercedes képtelen megbízható motorokat szállítani - ez van most is - és versenyről versenyre be se fut - ez még nincs, de amíg a dagadt-dagadt meglehet -, leragad a rajtrácson, ha meg megy akkor feltartják, vagy vissza kell fognia a motorját és 70%-on jártania, nehogy szétessen, na az nagyon frusztráló tud lenni. Kimi Ausztria után bevallotta, hogy vissza kellet fognia az autóját - hiába volt a jó edzés eredmény -, mert hibát találtak a mérnökök szombaton és nem engedték neki, hogy normálisan követhesse MS-t. DE még így is megverte a "szuper" Ferrarik egyikét.

    PS: MS sohasem versenyzett kis csapatban, tehát nem tudhatjuk mi lett volna belőle, ha leragad a Jordannél. (Vsz kb. az, mint Frentzenből. Megmarad "tehetségnek".)