Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A McLaren Mercedes alakulatának igazgatója, Ron Dennis a hétvégén elárulta, úgy tudja, hogy a Direxiv is leadta nevezését a Forma-1 2008-as szezonjára, ám cáfolta azon híreket, melyek szerint a japán vállalaté lenne a McLaren Bcsapata.
„Úgy tudom, hogy a Direxiv is leadta nevezését a 2008-as bajnokágra, azonban nem az én tisztem, hogy bejelentsem, miként döntöttek” – mondta Dennis Ausztráliában.
A japán nagyvállalatot korábban már szóba hozták a McLarennel, hiszen egyes értesülések szerint ők irányíthatnák a wokingiak második csapatát, ha 2008-ban engedélyt kapnának az indulásra.
Bár a brit gárda vezetősége korábban elismerte, valóban fontolgatják második csapatuk útjára indítását, Dennis szombaton pontot tett a találgatások végére, ugyanis kijelentette, nem adták le nevezésüket a 2008-as bajnokságra.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken megerősítette, összesen 22 csapat adta tudtukra, hogy a 2008-as Forma-1-es Világbajnokságban részt kíván venni.
„Nem lesz McLaren B csapat” – mondta Dennis. „A múltban többször is kaptunk felkérést arra, hogy segítsünk egyes szervezeteknek belépni az F1-be, azonban ez soha nem valósult meg.”