Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Igazából én másképpen gondolom, de mindenki véleménye uannyit ér.
Én úgy gondolom, hogy az FIA nincs meg az autógyárak nélkül, és a nézők nagy többsége is (álátalánosítás) a saját autóikkal, vagy a vágyott autóikkal szeretik beazonosítani azt a csapatot aki miatt leülnek nézni, akinek a kűzdelmeit szivesen nézik.
Amikor volt a széthúzás, az véleményem szerint pont egy érdekegyeztetés volt, Az autógyárak szövetsége jól jár ha marad, hisz bizonytalan egy saját sorozat, vmint pályák..tv-s szerződések,..erősen benne van a bukás lehetősége.
Az FIA-nak szüksége van az autógyárakra, mert emelik a sorozat színvonalát, náluk van a pénz, és az emberek töllük veszik az autóikat.
Viszont az autógyárak szövetsége azt szeretné, ha a sportba fektetett pénze, a fejlesztésbe fektetett pénze, és a sportág presztiszértéke minnél közvetlenebb módon megjeleníthető legyen az autóiban, és persze annál inkább a vásárlókban.
Mivel a Ferrari szinte a teljes palettáján sportkocsit gyárt, ezért ő nagyot profitál a sikerekből, fejlesztésekből, ez a márka fő ismérve.
De egy Mergának, Bímernek, Toyo1-nak nem feltétlen.
Én ennek tulajdonítom pl. a V8-as motorok bejövetelét is..ennek az érdekegyeztetésnek az első komolyabb, szükségszerű lépése, mivel 10hengeres autók egy igen vékony szegmense az autópiacnak, és az autógyár egy olyan motort gyárt és fejleszt amit gyakorlatilag rossz hatásfokkal használ fel.
Term. ez saját vélemény.
Hasonló mint amit a MotoGp-ben lehetett tapasztalni, ahol a kétütemű 500ccm motorokról azért váltottak a 4ütemű 1000re, mert gyakorlatilag a Japán belpiacon kivül nem volt piaca a sorozatnak, sehol nem használtak kétütemű sportmotorokat tömegével.
Meg is lett az eredménye..jóval átültethetőbb a jelenlegi felállás.