• Coine
    #3068
    Schumacher nem szándékosan lett második [09.30.]
    A Ferrari ásza csak szoros befutót akart

    Michael Schumacher az Amerikai Nagydíj után elárulta, hogy nem szándékosan engedte nyerni Rubens Barrichellót. A Ferrari ásza csak minél szorosabb befutót akart, de azt a szerencsére bízta, hogy kié legyen a győzelem. A játékot végül mindössze hét centiméterrel csapattársa nyerte meg.

    "A rádión már korábban megkérdeztem, hogy átengedhetem-e neki a győzelmet, de nemleges választ kaptam a csapattól. Ők alapvetően nem akarták, hogy ez történjen, de megtörtént, és kész" - mondta Schumacher, és hozzáfűzte: "Mindenesetre örülök, hogy így alakult."

    Schumacher úgy értékeli, a sors igazságot szolgáltatott az emlékezetes ausztriai esetért Barrichellónak, aki akkor a Ferrari utasítására kénytelen volt maga elé engedni a VB-győzelemre esélyesebbnek tartott németet. Maga Barrichello is így látja a helyzetet: "Szerintem most kiegyenlítettük a számlát" - mondta a brazil. - "Végső soron úgy is fel lehet fogni a helyzetet, hogy Ausztriában én nyertem, Indyben pedig Michael. Ma visszafizette a kölcsönt, és ezzel teljesen elégedett vagyok."

    A váratlan fordulat a paddockban azért keltett visszatetszést, mert a Ferrari vezetői éppen az Amerikai GP hétvégéjén jelentették be, hogy - idén először - Schumacher és Barrichello szabadon megmérkőzhetnek egymással, a finálé végül mégis úgy sikerült, mintha megrendezték volna. De Jean Todt, a Ferrari sportigazgatója örült az eredménynek, amelyben semmi kivetnivalót nem talált.

    "Michael nyerhetett volna, de nagyon közel akarta tudni magához Rubenst, és ez nekünk is tetszett. Imádjuk Michaelt, és imádjuk Rubenst is, de mindannyian a Ferrarinak dolgozunk, és számunkra igazán csak a csapat sikere számít" - mondta Todt. - "Csapatutasításokról szó sem volt. Az egyetlen, amire utasítottuk a versenyzőinket az volt, hogy a második boxkiállásuk után ne bonyolódjanak harcba egymással."

    Todt is megerősítette, hogy Schumacher nem szándékosan engedte el Barrichellót. "Nem ez járt a fejében, nem szándékosan alakította így a végeredményt. Persze azért sem tett semmit, hogy megakadályozza, de nem szándékosan csinálta. Csak minél szorosabb befutót akart" - mondta a francia, majd megjegyezte: "Úgy hallottam, hét centiméteren múlt az egész."