• G_ArchAngel #27874
    Briatore: "Csak egyet sajnálok"

A Renault csapatfőnöke úgy véli a Ferrari sikereihez is hozzájárult.

Tíz évvel azután, hogy 1995-ben Michael Schumacher másodszor is világbajnok lett a Benettonnal Flavio Briatore ismét a csúcsra ért csapatfőnökként – a sorozatban ötször (illetve hatszor, ha a konstruktőri címeket vesszük) győztes Ferrarit letaszítva a Forma-1 trónjáról.

A nem éppen a szerénységéről híres olasz playboy úgy érzi, hogy a Ferrari is részben neki köszönheti az elmúlt évek sikereit – azáltal, hogy elhappolta a Benettontól az általa felfedezett Michael Schumachert.

„Van egy nagy különbség aközött, ha az ember a Ferrarival vagy ha a Benettonnal, illetve a Renault-val nyer. A csodát én csináltam, nem ők, de ezért nekem drágán meg kellett fizetnem. Montezemolo és Todt egy olyan pilótával nyertek, akit én építettem fel. Mit mondhatok? Csak egy dolgot sajnálok: azt, hogy 1996-ban hagytam elmenni Schumachert. Köztem és Schumacher között ma már csak egy dolog van: tisztelet. Barátság nincs. A Forma-1-ben nincs szerelem és ez így van jól.” – mondta Briatore a La Reppublica című olasz lapnak.

Tudod kit építettél fel, Te köcsög... (már bocs) - nehogy már egy analfabéta menedzser tanította meg MS-t vezetni, mert átharapom a torkomat...