• G_ArchAngel #27628
    Kimi: már kisfiúként is erről álmodtam...

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.10.15. 12:30]

"Talán egy napon világbajnok leszek..."

Kimi Räikkönen számára sok bosszúságot okozott az elmúlt hetek egyik meglehetősen nagy vihart kavart híre, amely szerint a 2007-es esztendőtől a Ferrari alakulatát erősíti majd. A finn pilóta már számtalanszor cáfolta, hogy szerződést kötött volna az olasz istállóval. Sanghajban ismét leszögezte, hogy semmi valóságalapja nincsen a híreknek.

"Ismerem a pletykákat, de biztosíthatom arról, hogy semmit nem írtam alá a Ferrarinál. A leggyorsabb autóban szeretnék ülni. Mika Häkkinen révén már kisfiúként is a McLaren-Mercedeshez akartam menni. Most itt lehetek, és nagyon boldog vagyok. Elképzelhető, hogy amennyiben a siker megmarad, örökre maradok."

Räikkönen az idei esztendőben már hétszer diadalmaskodott, ám bajnoki címet mégsem tudott szerezni. "Az a bajnok, akinek a legtöbb pontja van. Sajnos Alonso rendelkezik ezzel. A szívek díjával nem vagyok kisegítve." – folytatta Kimi, aki nem hiszi, hogy bárki is megismételhetné Schumacher sikersorozatát.

"Ez nagyszerű volt. Egy napon talán sikerül bajnoki címet szereznem, és olyan boldog leszek, hogy abbahagyom a pályafutásomat. Schumacher egy szupererős autóversenyző, az autója idén egyetlen egyszer sem volt versenyképes." – tette hozzá a McLaren-Mercedes versenyzője.

A kicsit szerényebb oldal nyilatkozatai kicsit más hangvételűek...