Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #21880 Montoya készen áll támogatni Raikkönent
Pori, 2005. június 17. péntek [08:52]
A kolumbiai versenyző világbajnoki esélyei az idei évben kezdenek a nullával egyenlőek lenni, így a McLaren versenyzője valószínűleg arra kényszerül, hogy csapattársát Kimi Raikkönen segítse majd első világbajnoki címe megszerzésében.
hirdetés
Juan Pablo Montoya világbajnoki esélyei egyre kisebbek, ugyanis már most - nyolc futam után -, 43 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető, Fernando Alonso mögött, de hozzátette, hogy az ő szerepe most már egyre valószínűbben az, hogy segítsen McLarenes csapattársának, Kimi Raikkönennek megszerezni az idei trófeát.
Az ezüstnyilak kolumbiai versenyzője az Amerikai Nagydíj tegnap megrendezett sajtókonferenciáján elmondta, hogy ha kell, kész segíteni csapattársának megnyerni a koronát, ám ezen felül neki is vannak saját céljai a királykategóriában.
„Ha matematikailag kiesek a bajnokságból, igen, segítőkész leszek.” – nyilatkozta Montoya. „Ez lesz a feladatom, hiszen csapatként kell együtt dolgoznunk, nem pedig saját magunk ellen.”
„De addig, amíg ez bekövetkezik, úgy érzem még lezajlik pár verseny, ahol tovább csökkenthetem a különbséget az előttem állókhoz képest. Szerintem lépésekben közel kerülhetek Fernandohoz és Kimihez, így megmondom őszintén, nem aggódom emiatt.”
Raikkönen 37 -, míg Alonso 59 ponttal áll a bajnokságban, amelyet még 11 futam alatt gyarapíthatnak. A finn három nagydíjat megnyert a legutóbbi négyből, úgy hogy idén Renault és McLaren dominancia érvényesül.
Montoya két versenyt kihagyott, miután márciusban teniszezés közben eltörött a válla és most az elmúlt hétvégén a Kanadai Nagydíjról is diszkvalifikálták, mert a piros fényjelzés ellenére hagyta el a bokszutca kijáratát.
Montoyának 16 pontja van, és a Ferrari versenyzője Michael Schumacher mögött foglal helyet a táblázat 11. fokán. Schuminak 24 pontja van. Ez egyelőre édeskevés, hogy a német sztárnak meglegyen a nyolcadik világbajnoki címe.