• G_ArchAngel #21437
    A McLaren-Mercedes nem veszélyezteti a pilóták életét

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.10. 03:32]

"Nem lehet egy futamból következtetést levonni..."
    A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen nem tartja jogosnak a csapatot ért vádakat, amelyek szerint a brit-német istálló a pilóták életét is kockára teszi egy győzelemért. "Nem tudtuk pontosan, hogy mennyire lehet egy abroncs sérült ahhoz, hogy cserélni lehessen. Utólag könnyű mondani, hogy kicserélhettük volna, de nekünk akkor kellett volna tudnunk. Az autósport mindig veszélyes volt. Nem hiszem, hogy a csapat kényszerített volna bele ebbe helyzetbe. Az én döntésem volt, bemehettem volna a boxba ha akartam volna. Nem hibáztatok másokat." - nyilatkozta Räikkönen, aki bízik abban, hogy abroncsok Kanadában is versenyképesek lesznek.

"Úgy gondolom, hogy az Intermediate gumik nagyon jól üzemelnek. Az évad elején volt lehetőségünk tesztelni őket és olyan gyorsak voltak, mint a Bridgestone gumijai. Az esőgumik még nem érték el az azonos szintet, de folyamatosan fejlesztünk. Nem tudjuk a Ferrari milyen munkálatokat végzett Silverstoneban, de amikor Intermediate gumikkal léptünk pályára, gyorsak voltunk. Nem hiszem, hogy komoly problémáink lennének, ha esne az eső."

"A gumik már nyertek futamot az idei évben, a többi az én hibám volt. Számomra eddig nem okoztak problémát. Elégedett vagyok a teljes csomaggal, mivel az abroncsok jól üzemelnek az autóm alatt. A gumik elhasználódása azzal is összefüggésbe van, hogy valaki hogyan használja őket. Ilyen előfordulhat friss abroncsokkal az első kanyarban is. Ha ez megtörténik, az mindenki saját hibája."

Őszinte a srác, magát teszi felelőssé, nem keres bűnbakot, mint ahogy mások szokták...
    (Talán még MS, aki mostanában bevallja, ha hibázik, de a többiek...)