• G_ArchAngel #19107
    McLaren-Mercedes: Räikkönen elképesztően csalódott

Írta: Papp István [2005.04.24. 17:46]

Wurz a negyedik lett, Kimi viszont kiesett
    A McLaren Mercedes osztrák versenyzője, Alexander Wurz a 4-dik helyen ért célba a 62 körös San Marinoi Nagydíjon. Csapattársa, Kimi Räikkönen az első rajtkockából vághatott neki a futamnak, de az autójában jelentkező műszaki probléma következtében nem juthatott el a kockás zászlóig.

Kimi Räikkönen, kiesett
    „Sajnálatos módon a versenyem meglehetősen rövidre sikeredett, köszönhetően a bal oldali hajtótengely meghibásodásának. Természetesen nagyon csalódott vagyok, hiszen igazán jó pozícióból vághattam neki a versenynek, és a rajtom is nagyon jól sikerült. Mindezek mellett az időmérőn elért eredményeinkkel elégedettek vagyunk, és a két hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjra néhány fejlesztést fogunk majd végrehajtani. Már alig várom, hogy egy jó versenyt fussak ott.”

Alexander Wurz, 4. hely
    „Igazán elégedett vagyok az eredményemmel. Taktikai versenyt folytattam, és az első boxkiállásommal is minden rendben volt, amikor sikerült felzárkóznom Mark Webberhez és Takuma Satohoz. Még talán gyorsabb is tudtam volna lenni a futam elején, de egy kissé túl nagy volt a forgalom. Éppen ezért nem igazán bírtam felzárkózni Jenson Button mögé. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapat megadta számomra ezt a lehetőséget, és a legjobb formámat nyújthattam, amelyről elismerően nyilatkoztak. Szegény Kimi pedig akár az élen is végezhetett volna ezen a hétvégén.”

Ron Dennis, csapatvezető
    „Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a verseny eredményével kapcsolatban. Kimi nagyszerű munkát végzett, és egészen addig az első helyen állt, amíg a hajtótengely meg nem hibásodott. Alex 4-dik pozíciója igazán jó helyezés, amellyel ismét bebizonyította professzionalizmusát, hiszen a teljes hétvége folyamán nagyszerű munkát végzett. Kimi nem tehet semmiről.”

Norbert Haug, Mercedes Benz Motorsport igazgató
    „Egy kicsit csalódott vagyok Kimi kiesése miatt, mert meghibásodott autójának hajtótengelye, sajnálom Kimi. Mindent remekül csinált. Az első helyről vágott neki a futamnak és nagyszerűen sikerült a rajtja is. Ez volt az első ilyen hibánk ebben az évben. Alex remek munkát végzett, és ő volt a leggyorsabb versenyző a Michelines pilóták körében. Továbbra is meg kell tartanunk a megfelelő fókuszt, és keményen kell dolgoznunk.”