Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nem teljesen értem, hogy miért is kellett a Mclarennek a helycsere.DE ugy általában nem értem.
Ha a pályán valaki gyorsabb és elötte van a másiknak akkor minek utasitani a cserére?
Föleg ugy, hogy Piastri a bajnokságban hátrébb van, sztem most hogy 1-2 lett volna mindenképpen Noris elsosége sokkla többet ért volna vagy érne majd a szezon végén, ha azzal a plusz ponttal amit az elso helyért kapott volna közelebb kerül MAxhoz és távolabb LEcrectol.
Ahelyett ,hogy Piastri kapta mostmeg ezeket az extra pontokat semmivel nem lettek elörébb.
CSak elmondhatják, hogy már mind a két pilotájuk nyert idén.
Már az elözö versenyeken is csináltak elég nagy bakit a mclarennél is, hogy amikor a dupla stacket nem válalták be hanem hagyták még egy kört kint a másikat, pedig még egy lassu dupla stacckel is gyorsabbak lettek volna kevesebb helyet vesztettek volna mint igy ,mhogy egy kör alatt már mindenki megelözte és a végén még alig lett pont is belöle ,pedig simán lehetett volna 1-3 a végén ha nem jobb.
Néha az az érzésem, hogy mintha Piastrit jobban nyomnák mint Norrist.
A Verstappen utközésre meg csak anynit mondanék,hogy nem értem azt sem, hogy miért Maxot ekézik, mikor edig mindig azért ment a sirás, hogy nem volt elörébb az auto ami elözött, itt most max kocsija böven elörébb volt és Hamiltonnak kellett volna engedni nmár, hogy ne utközzenek.
Akkor utána lehetett volna Maxot buntetni ha kitereli a pályára Lajost. DE lehetett volna ugy is, hogy elengedi maxot, mivel tulcsuszott a kanyarpontotn és aláfordulva simán elmegy , de ehelyett Hamilton azt választotta ,hogy nem nyit a kormányon elkerülve az utkozést hanem inkább nekimegy az elötte lévo autonak.
Megvolt az egy kocsi szélesség is, az, hogy max messzirol és elfékezve a kocsit esett be elözni meg még nem kéne baj lenni, ha ö igy is meg tudta volna elözni ez lenne a verseny, csak mostanába amilyen hopihe és PC mindenki az ilyen radikális verseny szituáciok már nem férnek bele egyes embereknek a értékrendjébe csak amikor tisztán DRS-el kikerülik egymást megbizonyosodva, hogy még véletlenul se kerül veszélybe a másik .