• F1rajongo
    #180743
    Tavaly: olvasd vissza a tavaly történteket, mert úgy látom, nem vagy teljesen tisztában azzal (vagy már elfelejtetted), hogy mi volt. Röviden, leegyszerűsítve: a szabály könyvben az szerepel, hogy vagy vissza kell engedni a mezőny összes lekörözötteit, vagy senkit sem. Ez helyett Max útjában lévőket engedték csak előre, ami szabályellenes. Szabályellenes Hamiltonnal szemben is, de szabályellenes a verseny többi tagjával szemben is, aki lekörözöttek voltak ugyan, de nem vehették vissza a helyüket, azokkal ellentétben, akik Maxnak útjában volt. De a szabály könyvben az is szerepel, hogy a szabályokat bármikor meg lehet változtatni, akár a verseny alatt is, mint ahogy akkor is történt. Mozgástér engedve volt, ahogyan írod is, ezzel egyetértek, a mozgástér az volt, hogy vagy betartják a szabályokat, vagy sem, de ha nem tartják be, az is szabályos. Így lett Ver VB.

    Mercédesz ügyvédjének álláspontja nem garantált, hogy megegyezik a bíróság döntésével is. Ő csak azt állította, hogy van jogos keresni való a bíróságon, mert simán lehet, hogy megnyerik a pert, hogy ha az eset teljes egészét vizsgálják. Szóval, van reális esélyük.

    Perezes esetet, amit írsz, nem tudom, hogy miről írod. Úgyh ahhoz nemtok hozzászólni.

    Sávos pontozás rendszert, amit nem jól alkalmaztak Wéber Gábor elemzéséből tudom, akkor te álláspontod és az övé, nem stimmel.

    Lec: Az, hogy mivel indokolta az FIA a döntését és hogy ez szabályos volt e, vitatható. Én nem értek egyet vele, de fellebbezni nem az én dolgom. Majd a Ferrári eldönti, hogy mit tesz. Szerintem semmit, mert úgy sem lenne esélye Lec-nek megnyerni a VB-ot, ráadásul a fellebbezés pénzbe kerül.