• sure
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én mindig azt mondom, ha csak elenyésző - statisztikailag kvázi kimutathatatlan - hatású a maszk, teszem azt, egy halálos áldozat per nappal, vagy akár per héttel kevesebb a "nyeresége" annak, hogy legalább zárt térben MINDENKI és RENDESEN hordja, akkor érdemes a felhajtás? Erre lehet IXEMGabeo módján azt mondani, leszarom, rajtam már átment, egyke és férjezetlen vagyok, szüleim-nagyszüleim már nem élnek, fosok rá, hogy Mucsajröcsögén eggyel több vagy kevesebb nyugger patkol el, semmi gond evvel, ez is egy világszemlélet. De lehet úgy is hozzáállni, hogy esetleg valakinek az édesapját, vagy nagymamáját mentem meg potenciálisan attól, hogy idő előtt ebben a kórságban kelljen távoznia. Ez pont olyan, mint az éjjel-nappal, lakott területen belül és kívül is használt tompított fényszóró használata (tételezzünk fel régebbi, nem DRL-el szerelt kocsit) - soha nem fogod megtudni, hogy valahol valaki azért nem jött ki eléd és okozott balesetet, mert a világításnak köszönhetően észrevett. Cserébe lehet, hogy egy vagy két garnitúra izzóval többet fog elfogyasztani az autód a nálad töltött élete során. Megéri az a kis fáradság, hogy felkattintani a pilácsot?

Az F1-ben szerintem inkább jelképes, mondhatni "követendő példát mutatás" okából hordatják a maszkokat.