Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
szerintem kicsit lemaradtak
egy másik fórumból:
Vége a cirkusznak
Paul Stoddart mindenkit átvert. A Minardi-főnök egész héten amiatt sírt, hogy a gonosz csapatok meg az FIA nem engedi rajthoz állni átalakított 2004-es autóit, még bírósághoz is fordult, amely különben neki adott igazat, s elviekben engedélyezte a tavalyi gép használatát. Több sem kellett az ausztrálnak, gyorsan bejelentette, felszereli Albers és Friesacher autójára a 2005-ös aerodinamikai elemeket, mert csupán azt szerette volna bizonyítani, a Max Mosley vezette szövetség rossz szabályokat kényszerített rá a csapatokra. "Bebizonyítottam, hogy alkalmatlan emberek vezetik ezt a sportágat" - vigyorgott Stoddart. "A bíróság nekem adott ugyan igazat, de felszereljük az autókra a 2005-ös elemeket. Mindenki láthatta, kompetens vezetőkre van szükség." Stoddart az egész cirkusszal amúgy is kevés új barátot szerzett magának, a főguru Ecclestone-t viszont teljesen magára haragította. "Ez az ember teljesen megőrült" - nyilatkozta Ecclestone. "Még csak a szezon elején járunk, de máris rombolja az F1 népszerűségét. Mindig is bajkeverő volt, de eddig megbecsültük: most viszont azt mondom, nincs többé helye köztünk." Az FIA a bírósági határozatra, amely engedélyezte a "szabályoknak nem megfelelő autók" indulását, úgy reagált közleményében, "a jövőben megfontolás tárgyát képezi, hogy olyan ország rendezhet-e még egyszer világbajnoki futamot, amely egy sportág szabályaival ellentétes döntést hoz".