• gpFan
    #170321
    Megnéztem a SkySport Post Race Analysis nevű (magyarul: verseny utáni seggben turkálás) műsorát - most majd másfél óra volt, már megijedtem, hogy lesz abból egy egész óra erről a büntiről, de szerencsére ott volt a sok reklám meg azért nem feledkeztek meg a többi versenyzőről sem, unlike itten a többség.
    Szóval nem tetszett a bünti Button-nak, nem tetszett annak az indiai szakértőnek, aki tekergette az érintőképernyőt és mutatta az esetet pár szögből. Valahogy nem jött elő az a második kormánymozdulat. Talán mert nem tudták még, hogy az volt az 5 mp fő oka, meg tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyed - pld. azt, hogy az autója már stabilizálódott, ment szépen egyenesen, de azért oda legyezett. Ezt csak lassítottban látod igazán. Nyilván kisebb kaliberű pilóták között ez inkább érintkezéssel fejeződött volna be,
    Szóval, kinek hinni ? A nézőknek, még ha az egy 1x-es VB - Button, vagy a bíráknak, akik azért eltöltöttek jó pár kört mire kihirdették a büntit - de persze, azt is heves kritika érte, mert elvették Seb esélyét, hogy elhúzzon Szánalmas - nem volt gyorsabb hogy elhúzzon, de Ham se volt annyira gyorsabb, hogy könnyen és rizikómentesen előzzön. Nyilván a taktikája az volt hogy Seb hibája a fő esélye. Főleg mert Vettel hibázott épp eleget az utóbbi évben.

    Amúgy meg, fel vagyok megint háborodva azon, ahogy a Ferrari kicseszett magával is meg Leclerc-el - vesztett jó sok időt a késő kerékcsere miatt, és nem is szóltak neki hogy Seb 5 mp büntit kapott. Ezt maga Leclerc mondta a kamerák előtt, a verseny után. Iiiiiigeeeeeeeeeeen - akárhogyan is nézzük, ez perdöntő bizonyíték, hogy igenis Seb-et segítik, tolják. Tudták ők, hogy Leclerc le tudja dolgozni a hátrányát, Ham mögé ért volna, és meglett volna NEKI a 2-ik hely.
    Szarok arra, hogy Vetteltől elvették a győzelmet. Miért vették el Leclerc 2-ik helyét ? Bunkó protekcionista banda. Auuuu - benne van az hogy 'cionista', pedig semmi zsidóelleneset nem mondtam .
    A Ferrari szurkolóknak inkább ezen kellene mérgelődni.