• __Jacek__
    Nico Rosberg

"Mindenek előtt, nagyon sajnálatos, ami történt. Amikor Lewis és Vettel együtt haladt, Hamilton nyomást helyezett Vettelre, és egy tipikus dolog történt, lement a pályáról, és üvöltve tért vissza, 'koszosak voltak a gumijaim, nem én irányítottam, mit akartak, hova menjek, nem láttam Lewist', de Lewis ott volt, és a szabályok kimondják, hogy biztonságosan kell visszatérned a pályára, ha letértél róla" - mondta Rosberg.

"Vettel viszont keresztbe haladt, pedig szerintem könnyen hagyhatott volna több helyet. Különösen az utolsó fázisban, amikor Hamilton már fékezett. De nem tette, és Lewis veszélyesnek ítélte a helyzetet, Sokszor megnéztem a visszajátszást, és szerintem Lewis a falban találta volna magát, ha ott marad. Vettel pedig nem hagyta abba a mozgást, így vagy bele, vagy a falba ment volna Lewis" - vélekedett Rosberg.

"Ez egy nagyon szerencsétlen eset, veszélyes volt a visszatérés a pályára. Biztonságosnak kell lenned, szóval szerintem a büntetés jogos. De maximálisan egyetértek azzal, hogy szívás az ilyen büntetés, mert jó futamokat akarunk látni, és ez olyan volt" - zárta véleményét a világbajnok.

Majd jön hogy merci bérenc pedig a frankót írja ...