Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Leclerc jó, de azért én nem temetném Vettelt. Tény, hogy hülyeség volt vezetőséget váltani, de ez ugyanaz a szitu, mint amikor Sztálin a legrosszabbkor kivégeztette a legjobb tábornokait. Binotto remek motor részleges figura. Igazi fejlesztő. Lehet, hogy vannak csapatvezetői kvalitásai, de ebből még semmit sem látni. Látszik, hogy egy jó autó az idei, de megölik az eredményességet a média baromságaival és nincs energiájuk a fejlesztés kapcsán odafigyelni. Arrivabene jobb főnök volt. Jobban látta, hogy bár Leclerc gyors, kár lenne lemondani róla, de anélkül, hogy sérüljön Vettel és az ő egoja, nem lehet még eredményesen vele dolgozni. Mivel Arry neje volt a sajtós, évekig remekül csinálta, látszik, hogy túl sok személyeskedés és sztori kelül ki, ami nem tesz jót a versenyzésüknek. Én hagytam volna Leclercet 2020ra, bejelentettem volna, de a Vettel-Kimi kettősnek adtam volna még egy évet a csapat vagy az egyéni VB címre. Hagytam volna Arrivabenet dolgozni, Binottot pedig csak a fejlesztések vonalán mozgattam volna. Ha pedig nem jött volna össze a VB cím, akkor változtattam volna. Mondjuk egy Leclerc-Verstappen kettőssel. Vettel pedig mehetett volna a Red Bullba, esetleg, ha van hely a Mercibe. És egy Verstappen-Leclerc kettőssel vágtam volna neki 2020nak.
De úgy, hogy végül is a Ferrari saját maga miatt qurta el a tavalyi évet, az ideit még Vettel-Raikkonen kettőssel vittem volna végig.
Persze lett volna rizikója, de a mostani helyzet, a sérülékeny Ferrari és a szokásos, hülye csapatutasítás miatt ha nem jön az, amit 1991 kapcsán írtam, a Ferka cseszheti pillanatokon belül az idei évet. 1991ben három verseny után Mansellnek pontja sem volt, Patresenek is csak egy második helye (6 pont). Még Prost is jobban állt a Ferkával. Aztán jött Monaco és Mansell Sennával remek csatát nyomott. Akkor Mexikóban is Patrese nyert először úgy, hogy mögötte Mansell futott be, és mégse lett semmi. Mansell az év végére bedarálta Patreset, sőt, Suzukáig tartotta a VB reményeket is. 1992ben pedig Mansell zsinórban nyert 5 versenyt és már a Ringen bajnok lett.
Szóval, látva, hogy Vettelnek mindig az év második fele a jobb, ne temessünk még senki az élbolyban. Lesz elég baja Hamiltonnak Bottassal is.