Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
És ez már nem az első verseny. Továbbra is mondom: Barcelona kb. megmutatja majd, bár pont addigra lesz kész az első nagyobb fejlesztési csomag, tehát Barca sem lesz igazán mérvadó, de tény, hogy ott leszünk legközelebb a valósághoz.
Nem hittem volna Kimi Q3 szereplését az elqurt péntek után, de van potenciál az Alfában. Giovyn látszik, hogy ez az első igazi szezonja. Belejön majd, bár erős a középmezőny. Amikor Kimi a Lotussal visszatért, nem jutott be Bahreinben a Q3ba, de a versenyen 2. lett. Érdekes futam lesz. Volt anno egy érdekes beszélgetése egy másik pilótával, hogy a beállítás nem nehéz, 15 perc alatt megvagy, de a tempo más kérdés. Verstappen viszont ennek ellentetje. Ők nem tudták beállítani a RBt, Gaslynál nem tudom, hogy ő vagy a csapat bénázik, de Verstappen sincs túl elől. Majd versenyen kiderül ez is. Az bizti, hogy Riccy lelépése pl. a beállításoknál jelenthet később egy folyamatos nehézséget. (Vettelnél is volt olyan, hogy Kimi beállításaival tudott polet futni. Leclerc vsz ösztönből ilyen erős, de fogalmam sincs, hogy mennyire tudja beállítani az autót.)
Az biztos, hogy a középmezőny szereplését az év végéig rendelkezésre álló mani fogja meghatározni. A Haas most jó, de az Alfa kerete annyi, mint másoké együtt.
Az is biztos, hogy a McLaren VÉGRE nem szar. Norris és Sainz is jók. A Renault miatt sajna ennyit tud a gép, de ki tudja nem lesz-e valamikor egy Meki Renault-RP Merci csere. Bár ahogy a Merci és a Meki elvált ..., de Kimi Ferkás visszatérése óta én nem látok lehetetlent a F1ben! :D
Magnussen meglepetés. Nem gondoltam volna, hogy Magnussen kihozza magából, ami benne van. Király páros lennének Verstappennel.
Egy biztos: a nagypofájú nyilatkozatok után sem mondható, hogy RB a Ferka előtt lenne. :D
Az viszont, hogy Vettel autójával van gáz, vagy Leclerc ennyire ráérzett, már nem egyértelmű. Vettel nem szereti a fiatal titánokat (Riccy), amikor elverik, fejben nem biztos, hogy 100%ban ott van, de mivel sosem láttam Leclercet poleból vezetni, versenyen lehet más szitu. Meglátjuk.
Az viszont megmosolyogtató, hogy Grosjeant nem Vettel miatt büntették, hanem Norris miatt. Így +3al került hátrébb.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.31. 09:37:43