gpFan#166655
Jó hír: elfogadták a jövő évre az aero változtatásokat, amik az előzéseket kell hogy megkönnyítsék:
https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2018/5/aero-changes-to-promote-closer-racing-and-overtaking-approved-f1.html
Ebben, hogy ilyen gyorsan lett eldöntve, benne lehet a bakui Verstappen-Riccardo ütközés is. Ahogy Anthony Davidson is elmagyarázta a verseny után - hogy Ricciardo nem bírt jól fékezni a másik mögött, mert ha nincs mögötte, jóval nagyobb a leszorító erő. Vagyis, igen, a leszorító erő nem csak a kanyarokban segít, hanem a nagy sebességnél való fékezésnél is.
4 csapat szavazott mellette: Force India, Mercedes, Sauber, Williams.
Én meg tudom érteni, akik ellene vannak, nyilván ezek a szárnyak rengeteg munka eredményei, és biztos büszkék is rá sokan. De ez kontraproduktív - több a kár mint a haszon bennük, ha mindent figyelembe veszünk. Vannak olyanok is akik féltik az előnyük elvesztését, gondolom. Nekem tetszik az irányvonal, és remélem, tényleg beválik. Mindig is utáltam ezeket a túlkomplikált 'szárnyakat', amik már nem is szárnynak néznek ki. Legyen verseny, előzés a pilóta ügyessége és helyzetfelismerése alapján, de legyen esély korrekcióra is az utolsó pillanatban. A szoros követés jó dolog addig, amíg nem kell fékezni, akkor már más vonalon kell menni, nyilván, mert a cél a megkerülése a másiknak. Most a szoros követés nemigen tartható, csak rövid ideig.