• Totti5
    „Sok okos stratégánk van. De ez mit sem ér, ha a versenyző saját maga dönt arról, mikor jön a boxba” – jegyezte meg Helmut Marko. „Max nagyjából tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt! Viszonylag hangosan mondta, de én elsőre azt gondoltam, rosszul hallok…”

Christian Horner sem igen hitt a szemének és a fülének. „Ez teljesen szokatlan volt. Egyszerűen csak érkezett és, közölte, hogy »a boxban vagyok«. De mi nem vagyunk valami jók, amikor úgy kell kereket cserélnünk, hogy nem is tudjuk, hogy a versenyzőnk érkezik. Nagy kár érte, de a kiesés miatt végül mit sem számít” – fogalmazott a csapatfőnök.

Maga Verstappen sem tudta pontosan megmondani, miért is tette, amit. „Egy körrel korábban mondták, hogy rá kell lépnem a gázra. Valamiért azt gondoltam, hogy ezután ki kell állnom. Már a boxutcában voltam, amikor rájöttem, hogy valójában nem is kaptam utasítást…” – mondta pillanatnyi elmezavaráról.

Horner kiemelte, Verstappent valójában egy egy körrel korábbi üzenet tévesztette meg. „Abban a körben semmit sem halott. Az előző körről lehetett szó. Azt mondtuk neki, hogy nyomja, de azért, hogy zárkózzon fel Nicóra, mert meg akartuk próbálni az elévágást. De ez még egy körrel az előtt volt, hogy kijött a boxba. Szóval a semmiből jött.”