Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Rosberg,a diplomata:
„Nem akartam csapatutasítást, a csapat informált arról, hogy el fog engedni. De nem így történt. Nem tudom, mi történt ekkor. Még meg kell beszélnünk” – idézte az Autosport a németet. Rosberg szerint mindez amúgy is a csapat dolga. „Magunk közt fogjuk megbeszélni ezt, nem lenne értelme, ha most erről kezdenék beszélni. Nem szeretnék elméletekről nyilatkozni. Jobb csapaton belül tisztázni a kérdést. Természetesen leülünk majd a gárdával, Lewis is ott lesz, és mindent átbeszélünk, hogy lássuk, mit tanulhatunk a mai napból, mint mindig.”
Rosberg egyébként a futam utolsó körében így is majdnem meg tudta előzni Hamiltont, aki viszont a kettes kanyar kijáratánál kiszorította őt a pályáról. A német elárulta, önmagára volt mérges, hogy nem tudott élni egyetlen lehetőségével. „Utolértem őket (Hamiltont és Alonsót), de sajnos ez nem volt elég. Jelenleg ez bosszant leginkább – az utolsó kör. Ott volt az esély, és képtelen voltam megragadni. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült. Nagy kár érte. Természetesen még így is van pozitívum a versenyben, de jelen pillanatban én nem ezeket látom magam előtt, hanem az utolsó kört…” – fogalmazott Rosberg.