Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Felhívnám a figyelmeded én is hogy pont előbb iírtam be a bajnoki címet amit pont azért tettem, hogy lássuk be eddigi pályafutása során egyenautókkal csatázott és brillirozott nagyobb mezőnyökben mint az F1.
A lényeg hogy az F1 más. Itt nem elég csak a vezetésre koncentrálni, hanem az ember előtérben van, világsztár lesz, plána egy ilyen csapatnál egy ilyen csapattárs mellett. Itt nem elég hogy felklesz, megreggelizel és mész versenyezni... rengeteg a hivatalos protokoll a megfelelés mások felé. Nagy a nyomás a szponzorok a támogatók, az F1 vezetői és persze a csapat felől is. Kategóriákkal komolyabb a közöeg, a technika, a versenyek, a lebonyolítás maga az egész versenyzés mint amit előzőleg űzött a kis kategóriákban. Ehhez fejben is fel kell nőni és ott kell lenni, akármennyi versenyt ment már hiba nélkül előtte és akármennyi címet nyert. Itt 1-1 hiba miatt a média és az durkkerek szinte kinyírják a pilótát, és aki ezt nem tudja kezelni az egyre mélyebb gödörbe eshet. Persze nem mondom, hogy vele is ez történt... én nem tudom, csak ő maga.
A lényeg hogy F1 szinten ez volt az első éve, egy LOTUS csapatnál KIMI csapattársaként. Azt mindenki tudja róla hogy gyors mert szerzett dobogókat, volt sok erős futama, de volt sok hibája is. Ha fejben képes megnyugodni és a tél folyamán tapasztaltabban, higgadtan, erősebben elkezdeni a 2013as szezont, akkor az összes kételkedő nagyokat nézhet majd... ha meg nem akkor nem, jön más a helyére, de sokkal több van benne mint amit elért idén.