Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #132695 Alonsonak egész évben pl műszaki gondja sem volt, Vettelnél volt abból is bőven összeakadt Karthikeyannal, amiben ő is vétkes volt kissé, Senna kilökte most is pl. egyszer legalább jogtalanul büntették meg úgyhogy kijutott neki is a jóból és Alonso 2 kiesése eltörpül ezek mellett. 2010-es vb címért is megszenvedett az sem az ölébe hullott ám, mert ott is csak neki volt műszaki gondja szinte Alonsonak meg csak Malajziában az tény h a Red Bull akkor is a legjobb volt csak ott még neki is voltak buta hibái pl. Török futam amikor Webberrel akadtak össze vagy Belgium amikor Buttonba ment bele oldalról mégis világbajnok lett és az nem Petrovon múlt...Abban az évben 4 potenciális vb esélyes is volt ezért is szerettem azt az évet és Vettel sosem vezette a tabellát mégis bajnok lett (mondjuk ehhez az is kellett, hogy Webbert ne segítsék, mert sokkal előnyösebb helyzetben volt akkoriban. Tavalyi évben Vettel ugyanolyan technikát kapott, mint Schumi 2004-ben kihozta belőle a maxot vagy még talán annyit sem és így is vb lett megdöntve az 1 évnyi pole rekordot is...Tavaly nem volt sajnos ellenfele igen. Idén azért a Red Bull szenvedett az év elejével a befújt difi betiltása miatt, de a szezon végére a fejlesztések bejöttek és nem csoda, ha előkapta a góllövő cipőjét. Ami érdekes, hogy Webber számomra meggyőzőbb volt a Silverstone futamig ott nem tudom mi történt azóta vele, de az autó egyre jobb lett és megint Vettel volt az élen idén viszont abszolút nem látszódott az, ami tavaly v tavaly előtt h Webber el lenne nyomva vagy, hogy szenvedve a Pirelli gumikkal és nem volt annyi rossz rajtja, mint tavaly.
Alonso jó teljesítményt nyújtott nem kérdés, év elején a Maláj futamot azt egyértelműen a szerencsének és a Mclaren boxtaktikai hibáinak és Perez rutintalanságának köszönhette h megnyerte. 2 hazai futamán nagyon jól ment előbbin Maldonadot nem bírta elkapni, Valenciai futamon kimagaslót nyújtott. A kiegyenlítettségben, merthogy 7 futamon keresztül itt vitáztunk mi okozhatja ezt a sok kiszámíthatatlanságot Alonso valahogy kimaradt mindenből pont úgy, mint 2005-ben és elbetlizketett 1-2 futamon itt vitáztunk azon is, hogy vajon tényleg nekik sikerült e megérteni a Pirelli gumikat? Szezon második felére a Ferrari egyértelműen a 2. és 3. erőforrás volt ezt onnan lehet tudni, hogy Massa is bőven feljavult tehát a kocsi semmiképpen sem volt hulladék, mint a szezon elején. Lotus és a Merci visszább estek a Sauber pályafüggő autó volt habár futamon versenyképesek, Williams szintén pályafüggő a Red Bull és a Mclaren pedig állandó élharcosok voltak. Mclarennél rengeteg taktikai, box és egyéb műszaki hibák voltak tulajdonképp Hamilton és Button is rengeteget vesztettek. Helyükben meg sem köszöntem volna idén a csapatmunkáját.
Összegezve én ezek együttesében látom azt, amiért Alonso ennyire elől tudott maradni sokáig.