Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Cat #12911 Baumgartner Antal nyilatkozata
Ez az a pillanat, amikor minden eddiginél nagyobb köszönetet kell mondanunk, azoknak a támogatóknak, akik a családon kívül hittek Zsoltban, és mellette álltak. A CIB Bank, az Uniqa biztosító, a Standox, az Alukönigstahl, és a Hungaroring Rt. nélkül nem születhetett volna meg ez a történelmi siker. Nélkülük nem beszélne most senki Zsoltról és Magyarországról.
Szeretném megköszönni a tulajdonomban lévő Baumgartner Autocentrum Kft. valamennyi vezetőjének, dolgozójának azt, hogy munkájukkal és pénzükkel hozzájárultak ahhoz, hogy idáig juthassunk. Ennek ellenére voltak gondjaink az elmúlt időszakban, de egy nagyon kedves barátom segített, és lehetővé tette, hogy MOL stratégiaváltása miatt keletkező lyukat ideiglenesen betömhessük.
A továbblépéshez viszont több kell. A család és a magánvállalkozás erejét ugyan jóval meghaladja mindaz, ami a Forma 1-hez szükséges, de soha nem adtuk fel. Az előbb említett szponzorokon kívül a Baumgartner Zsolt Támogatói Klubba jelentkezők, az emeltdíjas telefonon keresztül segítő magyar emberek ezrei adtak erőt, ahhoz, hogy egy pillanatig se gondolkozzunk a visszalépésen, még akkor sem, amikor sokan szerettek volna bennünket erre rábírni.
A mostani pontszerzés példa is arra, hogy igenis Magyarországról is lehet sikereket elérni, ha az ember soha, egy pillanatra sem hátrál meg. Nagyon sokan segítettek, de sajnos sokan próbáltak hátráltatni is bennünket. Szerencsére a barátságok, az igazi érzelmek mindig erősebbek voltak mindenféle gáncsoskodásnál.
Egy nagyon kis csapat érte el ezt a sikert, de ez a siker az egész országé. Mindenki azt mondja, hogy a sikerhez csak pénz kell. Tévednek. Tisztességes munka, akarat és kitartás kell, mert pénz csak abból lesz. Én úgy neveltem a fiamat, hogy büszke legyen arra az országra ahol született, és most nagyon boldog vagyok, hogy az első nyilatkozatában arról beszélt, hogy számára a magyar emberek öröme adja a legnagyobb boldogságot. Nekem meg az a boldogság, hogy
a fiam így gondolkozik, és ezért vagyok igazán büszke rá.