• donpedro
    Maximalizmusról talán akkor beszélhetnénk, ha a te teljesítményedről lenne szó. Gondolj bele, te most azt írtad, hogy ha valaki nem olyan jó, mint Alonso, akkor az már egy nagy nulla, és nem érdemel elismerést...

Szerintem amit te elvársz Baumgartnertől az inkább idealizmus egy kis naivitással fűszerezve. Két okból. Egyrészt Baumgartnernek a világon semmi szava nincs akkor, amikor a taktikát meghatározzák, ilyenkor neki kuss van, és ha mégis visszadumálna, akkor repülne egy pillanat alatt. Másrészt nem tudnának annyira kevés üzemanyagot tölteni az autóba, hogy akár 1 Jordan-t is lenyomjanak vele, ez se Bruninak, se Zsoltnak nem sikerülhet, hacsak a Jordan nem akarja.

Végül még egy dolog, hogy miért örül a Minardi jobban Zsoltnak, mint Bruninak. A Minardinak egyetlen célja van ebben az évben, hogy minél többet szerepeljen a képernyőn. Nem akarnak pontot szerezni, látványos vezetést látni, semmi ilyesmit, csak annyit, hogy a pilóta szépen megbízhatóan hozza be az autót a célba, és mosolyogjon a kamerába, miközben ötödször is lekörözik. Zsolt ezt teljesen simán lehozza, többet van a képernyőn, mint bármelyik Jordan, és hiszed vagy sem, a Minardi nagyon örült ennek!! Ezt be is jelentették néhány versennyel ezelőtt, szóval szerintem ha Bruni még két-három versenyen elszáll, akkor inkább neki lesz veszélyben a helye.

Te az alapján ítéled meg, hogy milyen versenyző Zsolt, hogy mit szól a közönség. Neki viszont azt kell figyelnie, hogy mit mond a csapat és a szponzor.

Ami a nyilatkozatokat illeti, megnéztem az egészet, és pont egy olyan mondatot ragadtál ki a szövegkörnyezetből, ami önmagában téged támasztana alá, de ha valaki a teljes szöveget elolvassa, abból azért más derül ki.

Az idézett mondat Zsolttól pontosabban azt jelenti, hogy: nagy volt a forgalom, és így időt vesztettem mielőtt vissza tudtam volna állni a versenybe (a megpördülésem után, amit egy Klien-nel való ütközés okozott). Emlékezz vissza a jelenetre, hisz mutatták is, Zsolt szemben a forgalomban áll a pálya szélén, közben Schumacherék ezerrel száguldanak mellette fél méterrel, szóval erősen logikus, hogy megvárja amíg elhaladnak, és csak utána jön vissza.

Bruni egyébként ekkor előzte vissza Baumgartnert, tehát nem a pályán verte meg, csak az olasz ezt elfelejti említeni.

Másrészt azt is érdemes lett volna idézni, amit Paul Stoddart nyilatkozott, miszerint örülünk annak, hogy Zsolt végigment, ugyanakkor sajnáljuk, hogy Bruninak ez nem sikerült, váltóhiba miatt, de összességében véve úgy gondoljuk, hogy adott körülmények között kihoztuk a maximumot az autóból.