• donpedro
    Egyrészt szerintem ne Alonso-hoz hasonlítsd, mert Alonso nem terem minden bokorban, olyan képességű pilóta kb. 3-4 van az egész mezőnyben és még lehet, hog sokat is mondtam.

Másrészt szerintem a szorgalom is tehetség! Én pl. - a szó általad említett értelmében - tehetséges matematikus lehettem volna, de rohadtul lusta voltam, így ma már semmi közöm nincs hozzá, és nagyon tudom becsülni azokat, akik esetleg kevesebb érzékkel magasabbra jutottak ezen a téren, mert volt szorgalmuk hozzá.

Én nem hiszem, hogy ha az anyagi feltételek adottak lettek volna, akkor oda tudtam volna kerülni, ahol most Baumgartner tart, bár lehet, hogy csak pesszimista vagyok, mindenesetre ebben valszeg sose fogunk egyetérteni (hacsak Zsolti hirtelen meg nem táltosodik ), mégpedig azért, mert itt mindketten csak feltételezni tudjuk, hogy mi lett volna, ha...

Harmadrészt, a Minardi Alonso idején nem volt ennyire szar. Akkor is gyenge volt, de nem ennyire. Elég lelombozó lehet, ha az autód olyan, hogy még a második leggyengébb autótol is köröket kapsz. Nehéz egy ilyen autóban ülve lelkesedni. (Lásd Talmácsi Gabit, aki évek óta a középmezőnyben nyomul, pedig rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tehetségtelen. Ehhez képest minden verseny után elkeseredetten mutogat a motorjára, hangoztatva, hogy mennyire szar, és teljesen igaza van, tényleg szar az a motor. Félreértés ne essék, Talmácsi és Baumgartner versenyzői képességek tekintetében ég és föld, csupán arra akarok utalni, hogy attól, hogy Baumgartner mondja, hogy ez meg az nem stimmelt, még lehet, hogy igaza van.)

Ennek ellenére, én úgy látom, hogy van itt azért akarás meg fejlődés, csak nem látványos, mert nem helyezésekben jelenik meg. Az év elején éppen én írtam, hogy ez Alex Yoong-szintű teljesítmény, amikor Zsolt Bruni-tól is kb. 1.5 másodpercet kapott az edzésen. Ha megfigyeled, azóta ez a különbség azért jelentősen csökkent, Monacóban Zsolt meg is verte az olaszt, és a Nürburgringen sem volt köztük nagy különbség. Persze Bruni sem egy nagy "wasistdas", de a tendencia inkább engem támaszt alá.

Akárhogy is, nyilván te is érzed, hogy nem azért az a véleményem ami, mert az RTL Klub fejtágítói kimosták az agyamat, hanem egyszerűen csak a rendelkezésemre álló tények alapján levontam a következtetéseket. Te is levonod a magadét, és ha a kettő nem egyezik, akkor sincs semmi gond, unalmas lenne, ha mindig mindenki egyetértene a másikkal.