Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az én véleményem a Schumacher balesetről:
Szvsz nem fékmelegítésről volt szó ott, hanem kőkemény műszaki hiba miatt állt be a jobb első kereke. Egyrészt nem úgy melegítenek fékeket, hogy állóra fékezik a kereket, mert akkor nem súrlódik így nem is melegszik. Ha megnézitek kb. 40-50 m-es gumicsíkot húzott, ekkora féknyom még akkor is ritkán van amikor 300-ról esnek be egy elfékezett lassítóba szvsz ez mutatja, hogy beállt a kereke. Talán azért "húzott rá" a jobbra mellete lévő Montoyára, mert kvázi irányíthatatlan volt akkor az autója. Emellett érdemes az utána történt dolgokon is elfilózni egy kicsit:
Nem mutogatott senkinek semmit (pedig volt már rá példa), beérve a boxba teljesen nyugisan végighallgatta a főmérnök monológját, majd bemenve a boxba még megállt beszélgetni majd annak a másik végében falhozcsapta "nagy idegességében" a sisakját. Ezután jön az, hogy Barichello lenyilatkozza azt, hogy végig problémája volt a felfüggesztéssel, bejelentették, hogy újfajta felfüggesztésen dolgoznak (ami folyamatosan változtatja a kerékdőlést) Végül pedig jön Ross Brawn ezzel:
"A technikai igazgató Ross Brawn célzott rá, hogy a Ferrari nem fellebbez a versenybíróság határozata ellen, amely a Schumacher-Montoya incidensben egyik félre sem hárította egyértelműen a felelősséget. "Tiszteletben tartjuk a döntésüket" - jelentette ki."
Én az utóbbi években abszolút nem ilyennek ismertem meg sem Ross Brawnt sem a Ferrari csapatot. Inkább olyan kép alakult ki róluk, hogy mindenbe belekötnek, a egapróbb szabálytalanságból is próbálnak hasznot csiholni, tehát lehet, hogy valami lepleznivalójuk van, azért nem hánytorgatják a dolgot. Ez így összességében erősíti bennem azt a gyanút, hogy valami műszaki probléma történt, amit a Ferrari presztízskérdés miatt próbál vezetői hiba miatt (és szerintük nem MS hibázott, hanem JPM) okozott balesetnek beállítani.
Persze az is lehet, hogy túl sokszor néztem meg az Összesküvés-elmélet c. filmet :)