Icewind Dale
-
utóbbi héten kedvem támadt nekiugrani újra IWD-nek, gyönyörűen végig is zúztam hard nehézségi szinten, most kentem el HoW "főellenségének" kedves kicsi arcocskáját, jó móka volt... csapatnak félelf fighter/thief/mage, félelf ranger/cleric és gnóm cleric/illusionist azt hiszem mindent üt - pedig még az elején féltem h F/M/T-nek nem lesznek meg ugyanazok a tápság képességei mint BG2-ben, erre... evasion, sneak attack? egyszerűen arcátlanul táp karakter a végeredmény. viszont az kétségtelenül igaz, h IWD nem igazán szereti támadó mágusokat - konkrétan sebző varázslatok fele fagy sebzést tol, amire az ellenfelek hajlamosak immúnisnak lenni - de cleric/illusionist úgyis egy körönkénti 8 támadást toló rohadékká változtatható egy-két buffal, szóval ez nem is olyan nagy gond... 
btw csak nekem tűnik úgy h az egész IWD tele van ilyen iszonyatosan eltápolt "kiskapukkal"? pl Magic Resistance spellek hatása összeadódik - na én innentől kezdve ha összefutottam valami keményebb döggel aki dispelt tolt folyamatosan (kb az összes "nagy" csata) szimplán magamra toltam 3-4 ilyen és ollé... mágiaimmunitás
bár ez nem is volt egy ártalmas dolog, az őket védő buffok nélkül kismágusaim pillanatok alatt apró cafatokban is végezték volna 
na nem írok kisregényt, jó móka volt az a lényeg