Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #9934 Azt hiszem elsõ blikkre valóban úgy tûnik, hogy igazad van - de: és itt jönnek a bajok: tapasztalatom szerint, ha ráhagyjuk, hogy mindenki azt csináljon amit akar,akkor a következõ lépés már az lesz, hogy egyszerûen csak úgy átirják a fordítást és kiadják saját néven. Sõt lehet hogy nem is irnak át benne egy sort sem, hanem csak újracsomagolják és úgy publikálják saját néven - saját telepítõvel.
Sajnos éppen a napokban találkoztam egy olyan Tropico: Paradise Island magyarítással, ami 1 az 1-ben a hármunk (Rip,Évi,én) munkája volt, csak a gyerekek azt irták rá, hogy õk csinálták és a telepitõben szigoruan kikötötték, hogy nem szabad senkinek módositani...
De annyira lamer társaság volt, hogy a nevünk meg benne maradt, tehát egyértelmû mi történt. Ilyen eset több fordítóval is megtörtént már - Õri Tamás barátom NFS:HP2 magyarítása is pár néven kijött már csak épp byte-ra megegyezett Tamáséval. Mielõtt valaki szól: igen én is megcsináltam az én saját verziómat Tamás munkája alapján, de én már elõtte megkértem erre az engedélyét és mindenütt megirom, hogy mi az ábra - sõt mindkettõnk weblapjáról letölthetõ a másikunk magyarítása is.
Ezt a hosszabb dumát csak azért irtam, mert én nagyon azt a tendenciát érzem, hogy mivel a magyarítás eléggé divatba, a sok kis pöcsös lamer úgy akar villogni a haverjai elõtt hogy innen-onnan összeszed stuffokat feltölti a lapjára és veri magát milyen nagy webmester:( Utána átir benne ezt-azt, mert akkor még nagyobb csávó lesz...
Mondok én valamit: nekem úgy nincs egység köztünk az ilyen "lenyúlások" kezelésére. 1-2 ember veri magát saját és más munkájának a védelmében - és ennyi.
i2k: van értelme annak amit csinálunk idõnként?