Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Jakuza, #9696 -os hozzaszolasa:
Hat pedig az i have , nem csak azt jelenti am, hogy rajonni.
Hanem gunyt uzni, kitolni valakivel , atvagni, atejteni, es bizony a figured szovel meg csak veletlenul sem jelenti azt, hogy "rajottem".
Mar azt sem tudod ki mit irt....
Te irtad, hogy az "I have" kigunyolast jelent!
Mutass nekem egy szotarat vagy egy lexikont, ahol ilyet irnak erröl!
Egyebkent, miutan leforditottam a szöveget, elolvastam az összes forditast!
Az "Ugyanebben a pillanatban" lehet, hogy nem szerencses, de nezd meg, hogy mikor irtam!
Mindenesetre hullafaradtan is jobb forditast dobtam össze mint te.
Akarmennyire probalod kimagyarazni magad, meg mindig azt mondom, hogy ez a forditasod csapnivalo lett.!
A "dig up" szleng. Siman lehet szerintem "szervalni"-ra forditani, mivel az "elökaparni" nem lenne magyaros, mint ahogy azt nalam hianyoltad.
Latatlanban valo forditasnak megvannak a nehezsegei, de azert annyira megsem, hogy olyan felreforditast csinaljon az ember, mint te tetted!
Nem tudom, miket forditottal eddig, meg mennyire vagy jartas a dolgokban, de ez most kicsit felresikerült.
Amugy meg lehet, hogy neha magyartalanul forditok, de mentsegemre legyen mondva, hogy magyarul annyit beszelek, amennyit itt a forumokon irok.
A forditasaimban elöfordulo magyartalansagokat altalaban en magam eszreveszem egy idö utan es kijavitom, ha pedig nem veszem eszre es szolnak erte, bepotolom.
Kicsit azt hiszem jobban benne elek mindket nyelveben (a nemetben es az angolban), mint barki itt a forumon, ugyhogy Te nekem ne probald megmagyarazni legyszives! (lehet ez most nagyzolasnak hangzik....)
Na, erröl ennyit.
Ja, es magyarbol mindig is ötös voltam!